Με νιφάδες δημητριακών, ξηρούς καρπούς και φρούτα, σπόρους και διατροφική μαγιάτης μπύρας , το μούσλι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Και όταν μάλιστα το φτιάχνουμε μόνοι μας, με τα υλικά που προτιμούμε και μας αρέσουν, τότε γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό.
Μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε να χρησιμοποιήσουμε νιφάδες από καλαμπόκι, ρύζι, κεχρί (είδος δημητριακού που έτρωγαν στην Ασία και την Αφρική και μαγειρεύεται όπως το ρύζι), σίτο Καμούτ (ο πρόγονος του σημερινού σιταριού) ή Κινόα (καρπός που έτρωγαν οι Ίνκας και μαγειρεύεται όπως το ρύζι). Θα τα βρούμε -αν όχι κάπου αλλού- σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα.
Καλό είναι να επιλέγουμε φρούτα εποχής και να τα προσθέσουμε σε μικρά κομμάτια με τη φλούδα τους, καθώς από αυτήν παίρνουμε τις περισσότερες φυτικές ίνες.
Γάλα ή γιαούρτι Θα μας δώσουν ασβέστιο, τις λιποδιαλυτές βιταμίνες των γαλακτοκομικών Α και D, καθώς και πρωτεΐνες. Η συμβουλή μας Αν δεν μας αρέσει ή μας πειράζει το γάλα, μπορούμε να επιλέξουμε κάτι εναλλακτικό, όπως π.χ. γάλα από αμύγδαλο,καρύδα,ρύζι,βρώμη,σόγια ή άλλο με χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη. Προιόν ΟΛΑ ΒΙΟ για την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ