Ποια ουσία ήταν που προκαλούσε την αντιβακτηριακή δράση παρέμενε άγνωστη για 15 σχεδόν χρόνια.
Η ανακάλυψη ήρθε από ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Τόμας Henle, Πανεπιστήμιο της Δρέσδης (Γερμανία).
“Σαφώς καταδεικνύουν για πρώτη φορά ότι η Διαιτητικά Methylglyoxal είναι άμεσα υπεύθυνη για την αντι-βακτηριακή δράση του μελιού Manuka”
(Αναφέρθηκε Μοριακή Διατροφή και τα Τρόφιμα, Έρευνα, Ιανουάριος 2008)
Μέχρι στιγμής MGO ™ Manuka μέλι είναι το μοναδικό φαγητό στον κόσμο που βρέθηκε με μια τόσο σημαντική περιεκτικότητα σε διαιτητικές Methylglyoxal που κυμαίνονται από 20mg/kg σε πάνω από 800mg/kg. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα μέλια σε όλο τον κόσμο έχει δοκιμαστεί μεταξύ 1 και 10 μg / kg, και άλλα τρόφιμα κυμαίνονται από 0 έως 50 mg / kg με τον καφέ και το κακάο είναι το υψηλότερο.
Methylglyoxal Προϊόν, mg / kg
Manuka μέλι 20-800
Άλλο μέλι 0-10
Άλλα τρόφιμα 0-50
Το ακριβές Πρότυπο για Μοναδική αξιόπιστη Δραστηριότητα MGO ™ μέλι Manuka
H Manuka Health εισήγαγε ένα νέο εμπορικό σήμα – MGO ™ στο Manuka μέλι και στα μέτρα methylglyoxal περιεχομένου που βασίζονται σε πρότυπα που αναπτύχθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Δρέσδης. Για παράδειγμα, MGO ™ 550 Manuka μέλι είναι πιστοποιημένο για να περιέχει τουλάχιστον 550mg/kg των διατροφικών methylglyoxal, το ελάχιστο απαιτούμενο για τα οφέλη υγείας είναι 100 mg / kg.