Με νιφάδες δημητριακών, ξηρούς καρπούς και εξωτικά φρούτα όπως ανανάς ,παπάγια,μάνγκο και μπανάνα , το μούσλι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Και όταν μάλιστα έχουμε προσθέσει και ιπποφαές τότε το μούσλι είναι πραγματική απόλαυση γεμάτη από πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Το Ιπποφαές περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται η τέλεια υποστήριξη σε πολλές θεραπείες. Στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες το Ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις.
Μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε να χρησιμοποιήσουμε νιφάδες από καλαμπόκι, ρύζι, κεχρί (είδος δημητριακού που έτρωγαν στην Ασία και την Αφρική και μαγειρεύεται όπως το ρύζι), σίτο Καμούτ (ο πρόγονος του σημερινού σιταριού) ή Κινόα (καρπός που έτρωγαν οι Ίνκας και μαγειρεύεται όπως το ρύζι). Θα τα βρούμε -αν όχι κάπου αλλού- σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα.
Καλό είναι να επιλέγουμε φρούτα εποχής και να τα προσθέσουμε σε μικρά κομμάτια με τη φλούδα τους, καθώς από αυτήν παίρνουμε τις περισσότερες φυτικές ίνες.
Γάλα ή γιαούρτι
Θα μας δώσουν ασβέστιο, τις λιποδιαλυτές βιταμίνες των γαλακτοκομικών Α και D, καθώς και πρωτεΐνες.
Η συμβουλή μας
Αν δεν μας αρέσει ή μας πειράζει το γάλα, μπορούμε να επιλέξουμε κάτι εναλλακτικό, όπως π.χ. γάλα από αμύγδαλο,καρύδα,ρύζι,βρώμη,σόγια ή άλλο με χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη.
Προιόν ΟΛΑ ΒΙΟ για την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ