Το λευκό πιπέρι ή αλλιώς ασπροπίπερο πρόκειται για το γνωστό μας μάυρο πιπέρι που του έχει αφαιρεθεί ο φλοιός. Κατόπιν οι κόκκοι αποξηραίνονται στον ήλιο και αποκτούν το χαρακτηριστικό ασπροκίτρινο χρώμα τους.
Χαρακτηριστικό του είναι η απαλή του υφή και η σπιρτάδα στην γέυση. Παρόλο που είναι λιγότερο αρωματικό χρησιμοποιείται ευρέως στις λευκές σάλτσες,το λευκό κρέας ή τα ψάρια για λόγους αισθητικής.Επίσης είναι ιδανικό σε σαλάτες και τουρσιά και μαρινάδες.