Η τριγωνέλλα είναι βότανο με τεράστια ιστορία και ευργετικές ιδιότητες με καταγωγή την Ινδία.
Σήμερα το συνανταμε στην Β.Αφρική και στην περιοχή της Μεσογείου καθώς και στην Ελλάδα.
Οι σπόροι της τριγωνέλλας που αλέθονται για να γίνουν σκόνη αποτελούν πλούσια πηγήαπό πρωτεΐνες, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και βιταμίνες Α, Β και C.
Τα συστατικά της έχουν ευεργετική δράση για τον εντερικό βλεννογόνο, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τους κολικούς, τις κράμπες και ρυθμίζει την ομαλή λειτουργία του εντέρου, τον μεταβολισμό του ήπατος και του σπλήνα.
Επίσης βοηθά στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου του αίματος και σε περιπτώσεις άσθματος και ιγμορίτιδας μειώνοντας τις βλέννες. Η τριγωνέλλα προάγει την παραγωγή γάλακτος στους μαστούς σε θηλάζουσες μητέρες.
Η τριγωνέλλα μπορεί βοηθήσει σε προβλήματα δυσπεψίας, ανορεξίας, της γενικευμένης αδυναμίας, των κολικών και της διάρροιας. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η στυφή και πικρή γεύση της.
Ως μπαχαρικό συνοδέυει όλα τα μαγειρεμένα λαχανικά, όπως στις πατάτες, στο κουνουπίδι, στα κολοκυθάκια, στις μελιτζάνες και στις πιπεριές,
Επίσης είναι ιδανικό στην γέυση , στο κοτόπουλο, στο χοιρινό, στο μοσχάρι, καθώς και στα όσπρια, όπως στις φακές.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως συμπλήρωμα στην καθημερινή σας διατροφή, με το να βάλετε δύο κουταλάκια του γλυκού την ημέρα στο γιαούρτι, τον χυμό φρούτων ή το smoothie σας.
Προιόν ΟΛΑ ΒΙΟ για την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ εισάγεται από Αίγυπτο