ΘΥΜΑΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΒΙΟ ….τονωτικό και αρωματικό
Αυτός ο υπέροχος θάμνος που φύεται σε όλη την περιοχή της Μεσογείου και κυρίως στην Ελλάδα έχει γεύση πολύ δυνατή ιδιαίτερη και ελαφρώς καυστική.
Μπορεί να δημιουργήσει ένα αφέψημα τονωτικό, χωνευτικό και σπασμολυτικό, ενώ έχει αντισηπτικές ιδιότητες όταν χρησιμοποιηθεί εξωτερικά.
Βοηθάει στη θεραπεία του βήχα, του κρυολογήματος και της βρογχίτιδας.
Ανακουφίζει από το συνάχι και τη γρίπη, ενώ οι γαργάρες με αφέψημα θυμαριού ανακουφίζουν τη στοματίτιδα και τις ερεθισμένες αμυγδαλές
Χρήση: βράζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι για 10 λεπτά.
Στη μαγειρική το θυμάρι είναι έντονα αρωματικό και έχει πολύ δυνατή γεύση. Αρωματίζει κρέατα, ψάρια, διάφορες σάλτσες, σούπες, σαλάτες, ακόμη και όσπρια.
Επίσης χρησιμοποιείται ως αρωματικό στις ελιές.