Η πολέντα είναι ένα δημοφιλές πιάτο γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στην ιταλική και ευρωπαϊκή κουζίνα. Είναι κατασκευασμένο από καλαμποκάλευρο κυρίως , το οποίο στη συνέχεια βράζεται σε νερό για να δημιουργήσει ένα χυλό.
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έαν ψωμί που δεν ψήνεται στο φούρνο αλλά στην κατσαρόλα. Ανάλογα με την ποικιλία , μπορεί να αλεστεί είτε σε χονδροειδώς ή πιο λεπτά , και μπορεί να γίνει είτε από κίτρινο ή λευκό καλαμποκάλευρο . Η γέυση της είναι ουδέτερη και έτσι συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία πιάτων συνήθως με βάση το κρέας.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Πολέντα με παρμεζάνα και θυμάρι ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 140 γρ. πολέντα ΟΛΑ ΒΙΟ 150 ml γάλα 450 ml ζωµός κοτόπουλου 30 γρ. βούτυρο 50 γρ. παρµεζάνα, τριµµένη 1 κλωνάρι θυµαριού, ψιλοκοµµένο ψιλοκοµµένο ή φρέσκο κρεµµυδάκι 2 κ.σ. µαϊντανό, αλάτι ιμαλαίων ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε µια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουµε το γάλα και τον ζωµό, αλατίζουµε και φέρνουµε σε βρασµό. Προσθέτουµε την πολέντα σιγά σιγά, ανακατεύοντας µε σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε, ανακατεύοντας συνεχώς µε σύρµα, µέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα. Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε το βούτυρο, την παρµεζάνα και τα µυρωδικά. Ανακατεύουµε απαλά και σερβίρουµε Προιόν ΟΛΑ ΒΙΟ εισάγεται από ΙΤΑΛΙΑ για την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ