Ο καρπός του αμυγδάλου είναι ένα τρόφιμο υψηλής θρεπτικής αξίας καθώς είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε. Επίσης ο ίδιος ο καρπός καθώς και τα παράγωγά του είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα όπως μαγνήσιο, χαλκό, μαγγάνιο, ασβέστιο, κάλιο καθώς και μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία μπορούν να μειώσουν την ‘κακή’ χοληστερόλη. Το αμύγδαλο περιέχει φυτοστερόλες που έχουν συσχετιστεί με τη μείωση της χοληστερόλης και μείωση της συχνότητας των προβλημάτων που αφορούν την καρδιά. Επίσης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φαινολικές και πολυφαινολικές ενώσεις, τα αμύγδαλα λειτουργούν ώς ισχυρά αντιοξειδωτικά. ΧΑΜΗΛΑ ΣΑΚΧΑΡΑ ΧΑΜΗΛΑ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑ, ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΥΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ
Διατροφική Δήλωση ανά 100g
Ενέργεια 2400 kJ / 575 kcal
Λιπαρά 54.0g
Κορεσμένα 4.9g
Υδατάνθρακες 20.0g
Σάκχαρα 4.6g
Πρωτεΐνες 20.0g
Εδώδιμες Ίνες 11.0g
Αλάτι 0.76g