Οι κόκκινες φακές δε χρειάζονται να μουλιάσουν σε νερό πριν το μαγείρεμα. Χρειάζονται 20 με 30 λεπτά βράσιμο.
- Διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
- Μειώνουν τη χοληστερίνη.
- Ενισχύουν τον μεταβολισμό.
- Ενισχύουν την πέψη.
- Αυξάνουν την ενέργεια.
- Αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών.
- Εμποδίζουν την καρδιαγγειακή νόσο.
- Εμποδίζουν τις γενετικές ανωμαλίες.
- Βοηθούν στη μεταφορά περισσότερου οξυγόνου.
- Μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
- Περιέχουν λεκτίνες – ένα μοναδικό είδος φυτικής πρωτεΐνης και βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου
- Φυσιολογική απώλεια βάρους.
Διατροφική Δήλωση ανά 100gr Ενέργεια 1534 kJ / 362 kcal, Λιπαρά 2.6g, Κορεσμένα 0.6g, Υδατάνθρακες 54.9g, Σάκχαρα 2.3g, Εδώδιμες Ίνες 27.2g, Πρωτεΐνες 5.2g, Αλάτι 0.003g