Σε αντίθεση με το ρύζι και το σιτάρι, που είναι χαμηλά σε λυσίνη, το κινόα περιέχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε ουσιώδη αμινοξέα για τους ανθρώπους. Περιέχει κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και διάφορες βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Χρησιμοποιείται όπως το ρύζι.
Διατροφική Δήλωση ανά 100gr Ενέργεια 1415 kJ / 334 kcal, Λιπαρά 5.0g, Κορεσμένα 0.5g, Υδατάνθρακες 58.5g, Πρωτεΐνες 13.8g, Εδώδιμες Ίνες 6.6g, Αλάτι 0.024g.