Η Πρωτείνη Αμυγδάλου μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία, καλή ενέργεια και ευεξία. Για να απολαύσετε τα οφέλης μιας καλής υγείας, πρέπει να ακολουθείτε έναν κατάλληλο τρόπο υγιεινής διατροφής και άσκησης.Ας δούμε κάποια από τα οφέλη του υπέροχου αυτού ξηρού καρπού:Καταναλώνοντας αμύγδαλα μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής. Έρευνες και σχετική αρθρογραφία αναφέρει ότι όσοι καταναλώνουν ξηρούς καρπούς πέντε φορές την εβδομάδα, έχουν περίπου 50% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή. Επίσης συμβάλουν στην μείωση της «κακής» χοληστερόλης και ταυτόχρονα προστατεύουν τα τοιχώματα των αρτηριών από βλάβεςΈχει καταγραφεί επίσης ότι τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στη φλούδα των αμυγδάλων, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε, μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Τα φλαβονοειδή έχουν αντιοξειδωτική δράση. Τα αμύγδαλα βοηθούν στην οικοδόμηση γερών οστών και δοντιών και περιέχουν φώσφορο. Επίσης είναι πηγή από τα υγιή λίπη και βοηθούν στην απώλεια βάρους στο πλαίσιο μιας σωστής διατροφής.Αν και οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε λιπαρά, έχει βρεθεί πως όσοι έτρωγαν περισσότερους, ήταν πιο λεπτοί κατά μέσο όρο από εκείνους που δεν κατανάλωναν σχεδόν ποτέ.Επιπρόσθετα οφέλη για την κατανάλωση αμυγδάλωνΕπίσης, όσοι έτρωγαν ξηρούς καρπούς, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, είχαν 31% λιγότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος. Συγκριτικά με εκείνους που δεν έτρωγαν ποτέ ή έτρωγαν σπάνια. Αυτό προκύπτει από μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν πάνω από 8,500 ενήλικες. Τα αμύγδαλα καταπολεμούν τα αυξημένα επίπεδα του σακχάρου του αίματος και της ινσουλίνης μετά τα γεύματα. Μπορεί να συναντήσετε πληθώρα άρθρων που περιγράφει ότι βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, όμοια με τα καρύδια.Τα αμύγδαλα περιέχουν ριβοφλαβίνη και L-καρνιτίνη, θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ. Προάγουν την σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην πνευματική διαύγεια αλλά στην μακροζωία γενικότερα.Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα αμύγδαλα είναι οι μόνοι ξηροί καρποί και μία από τις λίγες πρωτεΐνες, που είναι αλκαλικές. Όταν το σώμα σας δεν είναι αρκετά αλκαλικό, υπάρχει κίνδυνος οστεοπόρωσης, κακής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, μειωμένης ενέργειας και αύξησης του σωματικού βάρους.
NeverSecond Team GR
Γίνε και εσύ μέλος της Ελληνικής & παγκόσμιας κοινότητας αθλητών NEVERSECOND