Καλλιεργείται και συλέγεται στο νησί Bourbon της Μαδαγασκάρης, κάθε φασόλι βανίλιας επιλέγεται με το χέρι για τη φρεσκάδα και το πλούσιο άρωμά του.Η πλήρης, γλυκιά, κρεμώδης και ώριμη γεύση με βελούδινα μετέπειτα τόνους είναι μακράς διαρκείας και βρίσκεται τόσο στο φασόλι όσο και στους σπόρους. Οι σπόροι βανίλιας προσθέτουν γκουρμέ οπτική απόλαυση σε μια ποικιλία εφαρμογών, από το μαγείρεμα μέχρι το ψήσιμο καθώς και από κρύα και κατεψυγμένα επιδόρπια.Αποτελεί το δεύτερο πιο ακριβό μπαχαρικό του κόσμου μετά το σαφράν.Οι φασόλια βανίλιας της Μαδαγασκάρης αντιπροσωπεύουν το 90% της παγκόσμιας παραγωγής, καθιστώντας την πιο εύκολα αναγνωρίσιμη βανίλια.Οφέλη για την υγεία της βανίλιαςΤα φασόλια βανίλιας είναι ένα από τα ακριβά μη πικάντικα καρυκεύματα που χρησιμοποιούνται κυρίως ως γευστικός παράγοντας σε μια μεγάλη ποικιλία από γλυκά ποτά και ζαχαρωτά.Το εκχύλισμα βανίλιας αποτελείται κυρίως από απλά και πολύπλοκα σάκχαρα, αιθέρια έλαια, βιταμίνες και μέταλλα.Η κύρια χημική συνιστώσα στα φασόλια είναι η βανιλίνη. Οι Αρχαίοι Μάγοι πίστευαν ότι η προσθήκη βανίλιας στα ποτά θα έδινε αφροδισιακά αποτελέσματα.Το εκχύλισμα περιέχει μικρές ποσότητες ομάδων Β-βιταμινών όπως η νιασίνη, το παντοθενικό οξύ, η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και η βιταμίνη Β-6. Αυτές οι βιταμίνες βοηθούν στη σύνθεση ενζύμων, στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη ρύθμιση του μεταβολισμού του σώματος.Αυτό το καρύκευμα περιέχει επίσης ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Το κάλιο είναι ένα σημαντικό συστατικό των κυττάρων και των σωματικών υγρών που βοηθά στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης.Προιόν BIOVEGAN Γερμανίας για την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑΔιατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.Ενέργεια: 1359kj/324kcal – Πρωτεϊνες: 4γρ. – Φ.Ινες:26gr – Υδατάνθρακες: 57γρ. – Εκ των οποίων σάκχαρα:57gr – Λίπη: 3.3γρ. – Εκ των οποίων κορεσμένα:0.9gr – Αλάτι:0.01γρ.
NeverSecond Team GR
Γίνε και εσύ μέλος της Ελληνικής & παγκόσμιας κοινότητας αθλητών NEVERSECOND