To ΑΓΑΡ ΑΓΑΡ είναι φυτικό προϊόν & παρασκευάζεται από το εκχύλισμα φυκών των οικογενειών ΓΕΛΑΔΙΤΕΣ & ΡΟΔΟΦΥΚΗ.
Το Αγάρ Αγάρ για να ενεργοποιηθεί πρέπει πρώτα να διαλυθεί σε υγρό (γάλα, νερό, χυμό φρούτων κ.λ.π) και μετέπειτα να βράσει. Τα αποτελέσματα του δεν είναι εμφανή αμέσως.
Το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει θα πήξει όταν κρυώσει.
Η αναλογία που χρησιμοποιούμε είναι 3 κοφτά κουταλάκια του γλυκού σε 1 λίτρο νερό. Ένα άλλο πλεονέκτημά του είναι ότι εάν κάνουμε λάθος στην αναλογία και το μείγμα μας δεν έχει πήξει ιδανικά (είναι πολύ υδαρό ή πολύ σφιχτό) μπορούμε να ξαναβράσουμε το μείγμα προσθέτοντας Αγάρ Αγάρ εάν είναι πολύ υδαρό ή να προσθέσουμε υγρό εάν είναι πολύ σφιχτό. Η πηκτική του ικανότητα δεν θα καταστραφεί.
Η υφή των παρασκευών με Αγάρ Αγάρ είναι σφιχτή & κρεμμώδης.
Χρησιμοποιήστε το για την παρασκευή ζελέ, πανακότας, παγωτού, σάλτσες φρούτων, κρέμες κ.λ.π.
Είναι εναλλακτική πρόταση για όσους θέλουν να αποφύγουν τη ζωική ζελατίνη.