Η χαρακτηριστική του γεύση, που διαφέρει αρκετά από το πιο γνωστό μας θυμαρίσιο ή το μέλι ανθέων, γίνεται όλο και πιο αγαπητή
Η κρυστάλλωση είναι μια φυσική διαδικασία, δεν σημαίνει ότι το μέλι έχει «χαλάσει».
Για να το επαναφέρουμε στην αρχική του μορφή, το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί.
Όπως και όλα τα μέλια, θεωρείται ωφέλιμο για την υγεία.
Έχει αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καθώς επίσης και υψηλές φαινόλες.
Χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο για κάποιες παθήσεις από την αρχαιότητα.