Ονομάζεται το σιτάρι που αναπτύσσεται στα δέντρα, τα κάστανα είναι διαφορετικά από οποιοδήποτε άλλο καρπό στο ότι η διατροφική του αξία πλησιάζει πιο κοντά στους σπόρους. Τι κάνεις με τους σπόρους; Εύκολη ερώτηση. Οι σπόροι αλέθονται και γίνεται το αλεύρι. Με τους ξηρούς καρπούς είναι πολύ δύσκολη η άλεση τους λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά. Τα κάστανα όμως έχουν πολύ χαμηλά σε λίπη σε σύγκριση με τους άλλους καρπούς. Σε αντίθεση με τους σπόρους τα κάστανα είναι πάντα χωρίς γλουτένη. Το αλεύρι καστανιάς χωρίς γλουτένη είναι γλυκό και προσθέτει μια πλούσια γεύση καρυδιού στις αγαπημένες σας συνταγές. Τα κάστανα αποφλοιώνονται πριν την ξήρανση του πυρήνα όταν τα κάστανα είναι φρέσκα από το δέντρο. Μετά το ξεφλούδισμα, οι πυρήνες χωρίς σβόλους ξηραίνονται και αλέθονται ώστε να έχουμε το αλεύρι από κάστανα. Γλυκό, με γεύση καρυδιού και λεπτό στην υφή μας προκαλεί στο αντικαταστήσουμε το γνωστό μας αλεύρι με συνταγές με αλεύρι καστανιάς. Μπορεί να βρείτε μερικές ή πλήρεις αντικαταστάσεις για να δουλέψετε καλύτερα. Οι χρόνοι μαγειρέματος μπορούν να αλλάξουν επειδή το αλεύρι καστανιάς δεν περιέχει γλουτένη, οι συνταγές μπορεί να μην φτάσουν σε κανονικά επίπεδα. Πειραματιστείτε και απολαύστε νέες γεύσεις.Το αλεύρι καστανιάς έχει μια ελαφρώς γήινη γεύση. Όταν χρησιμοποιείται στο σωστό πλαίσιο, το αλεύρι καστανιάς δίνει στους γευστικούς πόρους την ψευδαίσθηση του μελιού με ψωμί ολικής αλέσεως. Έτσι, ίσως αυτό το αλεύρι δεν είναι ιδανικό για παγωμένο φαγητό, αλλά είναι τέλειο σε γλυκά muffins και ψωμιά.Ένα άλλο πράγμα που είναι εξαιρετικό για το αλεύρι καστανιάς είναι ότι είναι πραγματικά πολύ κοντά στην υφή των αλεύρων από δημητριακά με συνέπεια, όταν σκέφτεστε τις ποσότητες αλεύρου κάστανου για να προσθέσετε σε συνταγές, δεν χρειάζεται να μετατοπίζετε εντελώς το πρόγραμμά σας όπως πρέπει με το αλεύρι καρύδας.Το αλεύρι καστανιάς έχει μια γλυκιά γεύση , ώστε να μπορείτε να βασιστείτε εν μέρει σε αυτό για να γλυκάνετε τις συνταγές σας, και να ξεφύγετε με την προσθήκη λιγότερης ζάχαρης στα ψημένα σας προϊόντα. Με πράγματα όπως ψωμιά και τηγανίτες, τα οποία δεν πρέπει να είναι υπερβολικά γλυκά, μπορείτε πιθανώς να μην προσθέσετε ζάχαρη καθόλου.Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.Ενέργεια: 1622kj/364kcal – Λίπη: 3,7g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,70g – Υδατάνθρακες: 70,90g εκ των οποίων σάκχαρα: 29,50 g – Φ.Ίνες: 10,80g – Πρωτεΐνες: 6,40g – Αλάτι: 0,01gΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣΜπορεί να περιέχειαραχίδες, καρπούς με κέλυφος, σόγια και σησάμι, γλουτένη.Να Φυλάσσεται μόνο στο ψυγείο.
NeverSecond Team GR
Γίνε και εσύ μέλος της Ελληνικής & παγκόσμιας κοινότητας αθλητών NEVERSECOND