Fitness

Deep End Fitness: Η υποβρύχια γυμναστική που θα σε φτάσει στο Έβερεστ!

Αυτή η νέα τάση στη γυμναστική, το Deep End Fitness, που έχει ξεκινήσει ήδη από το Λος Άντζελες και έχει φτάσει μέχρι Νέα Υόρκη και Χονολουλού, θα γυμνάσει εντατικά την αναπνοή σου και θα σε βοηθήσει να φτάσεις μέχρι και το Έβερεστ! Για τέτοια δύναμη μιλάμε!

 

Μπορεί να μην είμαστε όλοι επαγγελματίες αθλητές, αλλά οποιοδήποτε επίπεδο αθλητή μπορεί να επωφεληθεί από μια υποβρύχια προπόνηση. Είτε γυμνάζεσαι μόνον το Σαββατοκύριακο, είτε είσαι δρομέας, επαγγελματίας παίκτης στο μπάσκετ ή στο ποδόσφαιρο, η ενσωμάτωση του νερού στις προπονήσεις μπορεί να προσφέρει ισχυρά σωματικά και ψυχολογικά οφέλη και να ενισχύσει απίστευτα την αναπνοή σου.

Τι είναι το Deep End Fitness

Το Deep End Fitness είναι μια προπόνηση που γίνεται σε πισίνα, μέσα στο νερό, και ενισχύει τη σωστή αναπνοή. Είναι ιδανική για στρατιωτικούς ειδικών δυνάμεων, γυμναστές, αθλητές αλλά και αρχάριους. Εκπαιδεύει ελίτ αθλητές ανώτερου επιπέδου και παίκτες NFL, MMA s, επαγγελματίες Surfers και κολυμβητές ολυμπιακών αγώνων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποθαλάσσια προπόνηση με βαράκια, push-ups, ασκήσεις με άρσεις αλτήρων και αρκετά ακόμα στοιχεία, βασισμένα σε προπόνηση cross training.

Τα οφέλη που προσφέρει το Deep End Fitness

Αυτά είναι μερικά οφέλη που προσφέρει η υποβρύχια προπόνηση Deep End Fitness και μπορεί να βελτιώσει τη φυσική σου κατάστασή σου.

1 Ενισχύονται τα ψυχικά οφέλη

Αυξάνεται η συγκέντρωσή σου, η χαλάρωση, διαχειρίζεσαι το στρες καλύτερα, ενισχύεται η απόδοση υπό πίεση.

2 Τονώνεται η καρδιοαναπνευστική σου ικανότητα

Αυξάνεται η αερόβια ικανότητα και η αντοχή, καθώς και η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου VO2 Max. Αυξάνονται τα μιτοχόνδρια (τα εργαστήρια παραγωγής ενέργειας) και τα αερόβια ένζυμα (οι επιταχυντές των αερόβιων διεργασιών), αυξάνονται οι αποθήκες οξυγόνου στους μυς (μυοσφαιρίνη) και η αγγείωση των μυών, μειώνεται η κατανάλωση (σπατάλη) του μυϊκού γλυκογόνου και αυξάνεται η χρήση του λίπους ως πηγή ενέργειας. Αυξάνεται ο πνευμονικός όγκος και η χωρητικότητα των πνευμόνων, αυξάνεται η ανοχή CO2.

Έτσι έχεις ό,τι και οι δύτες: μεγαλύτερο δίκτυο τριχοειδών αγγείων, καλύτερη διάχυση οξυγόνου στα μυϊκά κύτταρα, μεγαλύτερο ποσοστό μυϊκών ινών τύπου ΙΙ (πολύ γρήγορες).

3 Καις θερμίδες

Χωρίς να το καταλαβαίνεις και ενισχύεις το μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας.

4 Βελτιώνεται η επίγεια απόδοση σου

Η υποβρύχια προπόνηση απαιτεί τη χρήση διαφορετικών μυών για να γυμναστεί στην αντίσταση του νερού. Αυτό, με τη σειρά του, παρέχει πρόσθετη ισχύ όταν βρίσκεσαι στην ξηρά. Το νερό είναι πιο ιξώδες από τον αέρα, η κίνηση στο νερό οδηγεί σε 12 φορές κατά μέσο όρο περισσότερη αντίσταση από εκείνη που αντιμετωπίζεις κάνοντας την ίδια δραστηριότητα στο έδαφος. Η αυξανόμενη αντίσταση που βιώνεται κατά τη διάρκεια των κινήσεων στο νερό, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να βελτιώσεις τη δύναμη και την αντοχή σου.

5 Δεν κινδυνεύεις από τραυματισμό 

Το σώμα γυμνάζεται στο νερό, σε περιβάλλον χαμηλής επιβάρυνσης για τις αρθρώσεις. Όλοι οι αθλητές έχουν ένα κατώφλι όπου οι κίνδυνοι της υπερπροπόνησης δεν αξίζουν το πιθανό όφελος. Η υποβρύχια προπόνηση είναι ένας τρόπος για να αυξήσεις τις επιδόσεις σου και τη δύναμή σου χωρίς να αυξήσεις τον κίνδυνο τραυματισμού.

6 Αυξάνει τη δύναμη και τη μυϊκή μάζα

Για κάποιον που έχει συνηθίσει την έλξη της βαρύτητας αθλούμενος ή γυμναζόμενος στο έδαφος, το νερό αποτελεί ένα ασυνήθιστο πεδίο προπόνησης. Και εξαιρετικά προκλητικό. Σύμφωνα με μια ερευνητική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Texas A&M, το υποβρύχιο τρέξιμο σε συνδυασμό με προπόνηση αντίστασης αυξάνει τη μυϊκή μάζα περισσότερο από ότι η προπόνηση εδάφους σε συνδυασμό με αντιστάσεις.