Fitness

3 σετ ασκήσεων με σχοινάκι για να χάσεις βάρος

Πιάσε τις λαβές και λιώσε λίπος και θερμίδες στο σχοινάκι!

Το σχοινάκι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μορφές καρδιο, και σύμφωνα με μελέτη 10 λεπτά σχοινάκι συγκρίνονται με 30 λεπτά τζόκινγκ. Aθλητές παγκόσμιας κλάσης – από μπόξερ μέχρι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές – ορκίζονται σε αυτό και αυτό γιατί έχει πολλά οφέλη για το σώμα, όπως:

Τονώνει τους μυς.

Ενδυναμώνει γάμπες, μηρούς, γλουτούς, κοιλιακούς και χέρια.

Αυξάνει την αντοχή.

Καίει θερμίδες.

Βοηθά στο συγχρονισμό.

Αυξάνει την οστική πυκνότητα.

Βελτιώνει την ισορροπία.

Εντείνει την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση των ιστών.

Το σχοινάκι είναι μια προπόνηση για όλο το σώμα, γι 'αυτό καίει πολλές θερμίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για ένα άτομο μεσαίου μεγέθους, το σχοινάκι μπορεί να κάψει ακόμη και περισσότερες από 10 θερμίδες ανά λεπτό.

Έχε όμως υπόψη σου ότι το σχοινάκι από μόνο δεν είναι αρκετό για να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Η σωστή και υγιεινή διατροφή έχει τον πρώτο λόγο.

3 σετ ασκήσεων με σχοινάκι για να χάσεις βάρος

Το μυστικό για να χάσεις βάρος με σχοινάκι είναι να γυμνάζεσαι σε ένα υψηλό επίπεδο έντασης με μικρές εκρήξεις, ακολουθούμενες από περιόδους ξεκούρασης (HIIT). Για την παρακάτω προπόνηση με σχοινάκι θα χρειαστείς ένα χρονόμετρο.

Κάνε πρώτα προθέρμανση

Κάνε προθέρμανση για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία του σώματος. Η προθέρμανση μπορεί να περιλαμβάνει περπάτημα ή επιτόπιο τρέξιμο. Εστίασε πρώτα στα βασικά άλματα, προσέχοντας στο πώς συγκρατείς τα χέρια σου και κρατάς τις λαβές. Αν είσαι αρχάριος εξασκήσου πρώτα στα βασικά και μετά ακολούθησε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο είναι για πιο προχωρημένους και με καλή φυσική κατάσταση. Αν έχεις πρόβλημα υγείας καλύτερα συμβουλεύσου τον γιατρό ή τον γυμναστή σου.

1ο σετ

Σχοινάκι για 30 δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ότι φαίνεται. Ξεκουράσου για 60 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια κάνε άλλα 30 δευτερόλεπτα Επανάλαβε 9 φορές.

2ο σετ

Κάνε σχοινάκι για 30 δευτερόλεπτα με πόδια εναλλάξ, μετατοπίζοντας το βάρος σου εμπρός και πίσω και σφίγγοντας τους κοιλιακούς σου.

Ξεκούραση για 90 δευτερόλεπτα μεταξύ επαναλήψεων.

Επανάλαβε 4 φορές.

3ο σετ

Κυκλική προπόνηση. Κάνε 30 δευτερόλεπτα σχοινάκι, ξεκουράσου μόνο για 12 δευτερόλεπτα πριν κάνεις 30 δευτερόλεπτα jumping jacks.

Ξεκουράσου για 12 δευτερόλεπτα και πρόσθεσε 30 δευτερόλεπτα burpees. Ξεκουράσου ξανά και ολοκλήρωσε δυνατά με σχοινάκι για άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Κάνε αποθεραπεία με διατάσεις.

Καλή επιτυχία!

Photo by Element5 Digital on Unsplash