Reviews

Δοκίμασα τα Maurten Drink Mix και πήρα φουλ ενέργεια!

Όταν τρέχεις πάντα ψάχνεις με τι μπορείς να τροφοδοτήσεις τον οργανισμό σου ώστε να έχεις καλύτερες αποδόσεις. Δοκίμασα το Maurten Drink Mix 320 και πήρα φουλ ενέργεια! 

Το δοκίμασα σε σκληρή προπόνηση!

Από το πρώτο αθλητικό ρόφημα, που δεν ήταν άλλο από ένα μείγμα ζάχαρης, αλάτων και λεμονάδας έχουμε φτάσει σήμερα να μην ξέρουμε τι να διαλέξουμε. Υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές σε αθλητικά ποτά και ροφήματα που περιέχουν υδατάνθρακες, τα οποία όμως μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Το στομάχι μου δεν διαχειρίζεται καλά τις υψηλές συγκεντρώσεις υδατανθράκων, που συχνά οδηγούν σε βραδύτερη γαστρική εκκένωση και δυσφορία στο γαστρεντερικό σύστημα. Έτσι δοκίμασα τα Maurten, μια νέα σειρά αθλητικών ροφημάτων, που έχουν αξιοποιήσει την τεχνολογία υδρογέλης, πλούσια σε υδατάνθρακες που το σώμα μας να μπορεί να ανεχτεί.

Δεν με πείραξε καθόλου στο στομάχι!

Η θεωρία σχετικά με την τροφοδοσία με υδατάνθρακες είναι ότι η ποσότητα που το σώμα μας μπορεί να αφομοιώσει αποτελεσματικά και να επεξεργαστεί το καύσιμο των μυών σε μία ώρα είναι τα 80-90 γραμμάρια. Περισσότερα από αυτή τη ποσότητα είναι άχρηστη και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι. Συνήθως προτείνεται να κινείσαι σε αυτό το όριο, ίσως ξεκινώντας από 50-60 γραμμάρια ανά ώρα και αυξάνοντας σταδιακά τη δόση, έτσι ώστε το στομάχι σου να μάθει πώς να διαχειριστεί τους υδατάνθρακες με τον καιρό.

Προσωπικά έχω εκπαιδεύσει το σώμα μου για να μπορέσω να καταναλώνω περίπου 70-80 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά ώρα, καθώς συμμετέχω σε πολλά running events, όπου οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι. Ωστόσο, όταν το έκανα αυτό έπαιρνα τυπικά τους υδατάνθρακες από ένα μείγμα ροφημάτων ή στερεών τροφών.

Έτσι, ξεκίνησα πρώτα με τα Maurten Drink Mix 160, που η μια δόση περιέχει 40 γραμμάρια υδατανθράκων (500 ml). Είναι ιδανικό για αθλούμενους. Μετά δοκίμασα το Maurten Drink Mix 320, τα οποία είναι για επαγγελματίες αθλητές, και αρχικά ομολογώ ότι δεν ήμουν σίγουρος αν το στομάχι μου θα δεχόταν αυτό το έντονο μείγμα υδατανθράκων. Και πώς θα μπορούσε να ανεχτεί αυτήν την υπερδόση υδατανθράκων; Λοιπόν, ομολογώ ότι δεν υπήρξε καμία ανεπιθύμητη αντίδραση στο στομάχι μου όταν δοκίμασα το μίγμα.

Χρησιμοποίησα μία μερίδα του μείγματος 320 κατά τη διάρκεια δύσκολης προπόνησης, 90-100 λεπτών, με περίπου 60 λεπτά πολύ έντονης έντασης. Τα ενεργειακά μου επίπεδα δεν μειώθηκαν καθόλου και μπορούσα να αισθανθώ με κάθε γουλιά την επίδραση του Maurten Drink Mix 320, όπως όταν καταναλώνεις ένα energy gel.

Γιατί μου άρεσε το Maurten Drink Mix 320

  • Η υδρογέλη κατασκευάζεται από δύο βασικά συστατικά: το αλγινικό άλας, το οποίο εξάγεται από τα κυτταρικά τοιχώματα από καφέ φύκια και την πηκτίνη, που υπάρχει φυσικά σε μήλα, λεμόνια, καρότα, ντομάτες και άλλες πηγές. Η υδρογέλη επιτρέπει την ομαλή μεταφορά του ροφήματος μέσω του στομάχου στο έντερο όπου απορροφάται το νερό, το αλάτι και οι υδατάνθρακες.
  • Δεν έχει γεύση το Maurten Drink Mix 160, επομένως το προϊόν αυτό δεν έχει τεχνητή γεύση. Ωστόσο το Maurten Drink Mix 320 έχει έντονη γλυκύτητα, σχεδόν σαν καραμέλα. Δεν είναι δυσάρεστη, αλλά μπορεί να μην την περιμένεις!
  • Δεν είναι όξινο. Σκέψου πόσο υποφέρει το στομάχι αλλά και τα δόντια σου όταν καταναλώνεις προϊόντα με προστιθέμενα οξέα. Το Maurten Drink Mix 320 δεν έχει οξέα.
  • Δεν έχει πρόσθετες χρωστικές ή συντηρητικά.
  • Αν θέλεις ενυδάτωση και πολύ ενέργεια, αυτό είναι το προϊόν σου. Μια δόση του Maurten Drink Mix 320 περιέχει 80 γραμμάρια υδατανθράκων (500 ml).
  • Μου έδωσε φουλ ενέργεια: Μελέτες έχουν δείξει ότι το σώμα μας μπορεί να χρησιμοποιήσει έως και 90 γραμμάρια υδατανθράκων ανά ώρα. Ένα Drink Mix 320 φακελάκι, αναμεμειγμένο με 500 ml νερού – περιέχει 80 γραμμάρια υδατανθράκων.

Πώς το καταναλώνω

Αναμειγνύω το κάθε φακελάκι με 500 ml νερό και ανακινώ καλά μέχρι να διαλυθεί. Φρόντισε να είσαι προσεκτικός και να βάλεις τη σωστή αναλογία για να λειτουργήσει η τεχνολογία υδρογέλης. 

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξεις με το Maurten Drink Mix 320 είναι η πιθανότητα υπερφόρτωσης, με το Maurten Drink Mix 160 δεν έχεις πρόβλημα. Εάν το χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με κάποια άλλα προϊόντα, υπάρχει η πιθανότητα να ξεπεράσεις το μαγικό όριο των 90 γραμμ. υδατανθράκων / ώρα που μπορεί να ανεχτεί το σώμα σου. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανή ενόχληση στο στομάχι ή, πιο απλά, συγκέντρωση πλεονάζουσας ενέργειας που ενδέχεται να αποθηκευτεί σε λίπος.

Καλά χιλιόμετρα!

Νάσος Καλλίτσης