Reviews

O σουηδός Jon Lindqvist δοκίμασε τα 226ERS energy gel (και έχει ενθουσιαστεί!)

Όσο τρέχω και όσο περνάει ο καιρός πάντα προσπαθώ να βρίσκω περισσότερους τρόπους να περάσω στο επόμενο επίπεδο ενέργειας. Ένας από τους τρόπους είναι μέσω ενεργειακών gels. Μπορεί οι δρομείς να βασίζονται στα αθλητικά ποτά και ροφήματα για επιπλέον ώθηση, αλλά και τα ενεργειακά gels προσφέρουν την ίδια αναπλήρωση και ενέργεια.

Δοκίμασα τα 226ERS Energy Gel

Ο οργανισμός ενός δρομέα έχει ανάγκη από δύο πηγές ενέργειας για να τροφοδοτήσεις τους μυς όταν γυμναζόμαστε, το λίπος και τους υδατάνθρακες. Επειδή το λίπος διασπάται αργά για να μετατραπεί σε ενέργεια δεν είναι διαθέσιμο την στιγμή που την χρειαζόμαστε.



Έτσι το σώμα στρέφεται στους υδατάνθρακες. Όσο πιο εντατική είναι η προπόνηση τόσο μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας προέρχεται από τους υδατάνθρακες. Το πρόβλημα με τον υδατάνθρακα είναι ότι ο οργανισμός μπορεί να αποθηκεύσει μια περιορισμένη ποσότητα μόνο μέσα στους μυς.

Εδώ έρχονται τα energy gel, τα οποία είναι έτσι σχεδιασμένα για να επανατροφοδοτούν τις αποθήκες γλυκογόνου με την ακριβή ποσότητα υδατάνθρακα, την ποσότητα δηλαδή που χάνεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Προσπαθώντας να βρω κάτι φυσικό, δυνατό και βιολογικό δοκίμασα τα 226ERS Energy Gel και αυτά είναι τα συμπεράσματά μου:

Εκτός από τη γλυκιά του γεύση, η μυρωδιά του ήταν φανταστική: ανοίγοντάς το απελευθέρωνε όλα τα αρώματά του!

Τα πλεονεκτήματα του 226ERS Energy Gel

Περιέχει φρούτα και καφεΐνη ενώ οι σύνθετοι και οι απλοί υδατάνθρακες είναι προϊόντα βιολογικής γεωργίας, όπως και οι αρωματικές ύλες που χρησιμοποιούνται.

Αυτό το τζελάκι είναι απαλλαγμένο από χημικές ουσίες που επιβραδύνουν τις διάφορες μεταβολικές διαδικασίες, προσφέροντας καλύτερη αφομοίωση.

Βοηθά στη μείωση της κόπωσης και των μυϊκών βλαβών, ενώ παράλληλα αυξάνει την αντοχή.

Καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες κατά την άθληση, προσφέροντας σταδιακή απελευθέρωση ενέργειας.

Η καφεΐνη που περιέχει διατηρεί τα αποθέματα γλυκογόνου, απομακρύνει τα λιπαρά οξέα, καθυστερεί τον χρόνο εξάντλησης, μειώνει το αίσθημα κόπωσης και ενισχύει την δύναμη σύσπασης των μυών.

Έχει πολύ γλυκιά γεύση. Αν είσαι γλυκατζής αυτό είναι το τζελ σου! Μοιάζει σαν πηκτή μαρμελάδα και σίγουρα χρειάζεσαι αρκετό νερό. Η γεύση παραμένει στη στοματική κοιλότητα για αρκετό χρονικό διάστημα. Δεν είναι τόσο κακό αυτό, γιατί σου θυμίζει να πίνεις νερό ενώ κάνει το long run σου ακόμη πιο γλυκό.

Λίγο gel έμεινε στο σωληνάριο!

Και τα μειονεκτήματα

Το μικρό του σωληνάριο είναι στο μέγεθος ενός δείγματος οδοντόκρεμας και είναι σκληρό. Γι’ αυτόν το λόγο οι άκρες του είναι κάπως αιχμηρές και μπορεί να “τσιμπήσουν” το δέρμα σου καθώς τα κουβαλάς κατά τη διάρκεια ενός  longrun. Το γεγονός αυτό κάνει δύσκολη και τη συμπίεση, αφήνοντας λίγο τζελ μέσα στο σωληνάριο.

Τα διατροφικά του στοιχεία

Ωστόσο, παραβλέποντας τη συσκευασία, τα διατροφικά του στοιχεία είναι τόσο καλά, που μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί: Είναι χωρίς γλουτένη, έχει bio συστατικά, σιρόπια σύνθετων και απλών υδατανθράκων – γλυκόζης* και γλυκόζης-φρουκτόζης*, νερό, θαλασσινό αλάτι ΒΙΟ, χλωριούχο κάλιο, κιτρικό οξύ, σκόνη φρούτων και φυσικά αρώματα.

Θα τα βρεις σε διάφορες γεύσεις όπως: πεπόνι, λεμόνι, καραμέλα, μπανάνα και φράουλα, φρούτα του δάσους κ.λπ. Κάνε σήμερα κιόλας μια δοκιμή εδώ!

Καλά χιλιόμετρα!

Jon Lindqvist