Interviews

Ειρήνη Κολλιδά: Ladies Run first!

Η Ειρήνη Κολλιδά τρέχει αυτήν την Κυριακή στο Ladies Run, έναν θεσμό που μετράει ήδη 7 αγώνες. Η personal trainer, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο Surviror, κάνει πρωταθλητισμό στο κανόε καγιάκ και συμμετέχει σε αγώνες ανώμαλου δρόμου. Η Ειρήνη Κολλιδά θα τρέξει ανάμεσα σε χιλιάδες γυναίκες, από επαγγελματίες έως και ερασιτέχνες δρομείς, για να αγωνιστεί μαζί τους, με βασικό εφόδιο τη θετική τους ενέργεια και για καλό σκοπό.

Για έβδομη χρονιά το Ladies Run συνεργάζεται με το σωματείο “ΔΕΣΜΟΣ”, που στελεχώνεται από μία ομάδα νέων, δυναμικών γυναικών και έχει σκοπό τη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ο Δεσμός στοχεύει στην αξιοποίηση πάσης φύσεως πλεονάσματος –των περισσευούμενων αγαθών που έχουμε είτε ως εταιρείες, είτε ως ιδιώτες– καθώς και της δωρεάν παροχής υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση διαπιστωμένων ανθρωπιστικών και κοινωνικών αναγκών.

Η δημοσιογράφος Φίλια Μητρομάρα μίλησε με την Ειρήνη Κολλιδά για τον αγώνα που αγαπάει τις γυναίκες και τον αγώνα που αγαπάνε οι γυναίκες!

Αποφάσισα να τρέξω στο Ladies Run για την κοινωνική προσφορά. Από μόνος σου μπορείς να τρέξεις όποτε θέλεις αλλά όταν ξέρεις ότι πρόκειται για καλό σκοπό έχεις ένα έξτρα κίνητρο να το κάνεις. Το Ladies Run είναι μια σπουδαία διοργάνωση που προωθεί το τρέξιμο και είναι σίγουρη επιτυχία, εάν θέλει κάποιος να συμμεσχάσει σε έναν αγώνα επιπέδου.

Το τρέξιμο για μένα σημαίνει πάρα πολλά πράγματα. Εκτόνωση, υγεία, χαρά, ζωή, ψυχοθεραπεία, γυμναστική.

Η καλύτερη ώρα για να τρέξω είναι το απόγευμα. Δεν είμαι πρωινός τύπος. Μου αρέσει πολύ να τρέχω την ώρα που δύει ο ήλιος. Επειδή είμαι συναισθηματική νιώθω πιο πολύ ενέργεια, πιο δοτική, πιο προσηλωμένη αυτήν την ώρα.

 Δεν βαριέμαι ποτέ να τρέχω. Όταν ξεκινήσω το τρέξιμο η ανία και η βαρεμάρα δεν υπάρχουν πια. Το καλό είναι ότι τρέχω στη φύση. Όταν τρέχεις στο πράσινο σε βοηθά να έχεις ενέργεια, να νιώθεις καλά.

Νομίζω ότι καθε γυναίκα επιβάλλεται να αγάπαει και να σέβεται τον εαυτό της. Όταν αγαπάς τον εαυτό σου βρίσκεις χρόνο να κάνεις πράγματα γι’ αυτόν. Πιστεύω ότι 45 λεπτά όλοι τα έχουμε, και αν δεν τα έχουμε μπορούμε να τα δημιουργήσουμε. Δεν είναι μόνον θέμα προτεραιότητας αλλά σεβασμού προς τον εαυτό μας.

Το μυστικό μου για μια καλή προπόνηση ξεκινά από το πρωί. Και όπως λένε “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται”. Ξεκινώ με ένα δυναμωτικό πρωινό, κάνω μικρά γεύματα κατά τη διάρκειας της ημέρας για να διατηρώ την ενέργειά μου και τη φόρμα μου, δεν ξεχνώ ποτέ τη σωστή προθέρμανση με διατάσεις, ενυδατώνομαι κατά τη διάρκεια του τρέξιματος, και φυσικά ολοκληρώνω πάντα με αποθεραπεία.

Πριν το αγώνα καταναλώνω ένα σνακ με υδατάνθρακες και μετά τον αγώνα αναπληρώνω τα υγρά που έχασα και ένα σνακ με υδατάνθρακα. Ανάλογα με τον οργανισμό, τις ανάγκες και τις ελλείψεις διαμορφώνεται και το τι σνακ θα πρέπει να τρως πριν ή μετά τον αγώνα.

Δεν μου αρέσει να τα παρατάω. Θυμάμαι έναν αγώνα στο Μαίναλο, off road, όπου είχα αγανακτίσει, ο καιρός ήταν άσχημος, η διαδρομή δύσκολη και φοβόμουν ότι δεν θα κατάφερνα να τερματίσω. Τελικά τερμάτισα 2η στην κατηγορία μου, κάτι που δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί και η χαρά μου ήταν μεγάλη. Το μάθημα που πήρα; Μην τα παρατάς. 

Ραντεβού στο πιο όμορφο δρομικό ραντεβού: στις 21 Οκτωβρίου, στις 10:00π.μ., 5 χιλιόμετρα ανάμεσα στο γαλάζιο της θάλασσας και στο πράσινο των πεύκων, στο Λαιμό της Βουλιαγμένης. Τα 5 ευρώ αφαιρουμένου του ΦΠΑ από κάθε συμμετοχή, θα διατεθούν μέσω του σωματείου ΔΕΣΜΟΣ για να στηρίξουμε ευπαθείς ομάδες γυναικών, κακοποιημένων, τοξικοεξαρτημένων, φυλακισμένων κ.ά.

Ακολουθήστε το Ladies Run ατο facebook και στο instagram

Credits: Φωτογραφίες με το μπλουζάκι της διοργάνωσης: LadiesrunΦωτογραφία στo δωμάτιο και τη θάλασσα από τον λογαριασμό της στο instagram