Fitness

Πρόγραμμα πυγμαχίας για να βελτιώσεις τη δύναμή σου (+videos)

H πυγμαχία δεν είναι μόνον μια σωματική προπόνηση, αλλά είναι επίσης μια διανοητική πρόκληση. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να εστιάζεις στην προπόνηση και την εκτέλεση κάθε άσκησης. Πρόσθεσε αυτό το πρόγραμμα, εμπνευσμένο από την πυγμαχία, που περιλαμβάνει προθέρμανση και ασκήσεις και  βελτίωση τη δύναμή σου και τη γροθιά σου!

 

 

1 Η προθέρμανση

Αυτή η cardio προθέρμανση διαρκεί τρία λεπτά -όπως και στην επαγγελματική πυγμαχία. Πριν ξεκινήσεις, πάρε τη στάση των μποξέρ: Κρατώντας τα γόνατά σου ελαφρώς λυγισμένα και τις γροθιές σου ακριβώς κάτω από το πηγούνι, γύρισε το σώμα σου περίπου 45 μοίρες προς τα δεξιά και κάνε ένα βήμα πίσω με το δεξί σου πόδι. (Εάν είσαι αριστερόχειρας, άλλαξε πλευρά και βάλε το αριστερό πόδι στα δεξιά σου.). Αυτή είναι η αρχική σου θέση.

0:00 – 0:30 δευτερόλεπτα: Uppercuts

  

0:30 – 1:00 λεπτό: Jab-Crosses

 1:00 – 1:30 λεπτά: Jump Squats

 

1:30 – 2:00 λεπτά: Jab-Crosses

2:00 – 3:00 λεπτά: Shadow Boxing

Συνδύασε όλες τις κινήσεις σε freestyle.

 Διάβασε ακόμη: Ταϊλανδέζικη πυγμαχία: Κάν’το όπως ο Jason Statham!

2 Οι ασκήσεις

Πρόσθεσε μερικές ή όλες αυτές τις ασκήσεις στην προπόνησή σου για να δυναμώσεις τη γροθιά σου. Κάνε 8-10 επαναλήψεις από τη κάθε μία.

 

Russian Twists

Το μποξ απαιτεί πολλή στροφές στο σώμα, κάτι που εμπλέκει ολόκληρο τον πυρήνα. Τα russian twists στοχεύουν στους πλάγιους μυς.

Drop Squats

 Στην πυγμαχία, η ταχύτητα είναι το κλειδί. Εκτέλεσε αυτές τις βυθίσεις γρήγορα για να στοχεύσεις στους τετρακέφαλους και να γυμνάσεις την καρδιά.

 

Πλάγια βήματα με λάστιχο

Οι μποξέρ πρέπει να μετακινούνται, να κλωτσούν, να πηδούν, να γυρίζουν και πολλά άλλα. Τα πλευρικά βήματα με λάστιχο ενισχύουν τα πόδια και τους γοφούς.

Γροθιές με αλτήρες

 Ενισχύουν τους ώμους και τα χέρια και δημιουργούν μια δυνατή γροθιά.

Πλάγια ροκανίσματα

Ισχυρός πυρήνας = ισχυρή θέση πυγμαχίας. Αυτή η άσκηση απευθύνεται στους  κοιλιακούς, με επιπλέον έμφαση στους πλάγιους.