Fitness

Ανακούφισε ώμο και αυχένα με αυτές τις ασκήσεις!

Ο τρόπος που ζούμε, το πως βιώνουμε το σώμα μας και το πώς αισθανόμαστε καθορίζουν την προσωπικότητα αλλά και την υγεία μας. Αυτές οι ασκήσεις που έχει σχεδιάσει η Ελευθερία Ρίζου, ΜΑ Choreography, Pilates Instructor 750H, Fasciatherapist MDB, ανακουφίζουν την ωμική ζώνη και τον αυχένα, απαιτούν ελάχιστο χώρο και είναι σχεδιασμένες ώστε εύκολα να μπορούν να εκτελεστούν σε καρέκλα στο χώρο εργασίας. Εκτός από το ότι θα ανακουφίσουν κάποιες μυικές εντάσεις και θα επανακαθορίσουν τη στάση του σώματός σας θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε με ποιο τρόπο χρησιμοποιείτε, χειριζόσαστε και αντιμετωπίζετε το σώμα σας.

 

 

1

Πριν από οποιαδήποτε άσκηση, ελέγχεις τη στάση και τους άξονές σου στην καθιστή θέση. Κάθεσαι με τα γόνατα ακριβώς πάνω από τα δάχτυλα των ποδιών, το βάρος να είναι μοιρασμένο στα καθιστικά οστά. Η γάμπα με τον μηρό και ο μηρός με τον κορμό να σχηματίζουν ορθές γωνίες. Η σπονδυλική στήλη είναι ήπια τραβηγμένη προς τα επάνω, η κοιλιά και η πυελική περιοχή ενεργοποιημένες.

 

2

Διατηρώντας τους ώμους μακριά από τα αυτιά, πλέξε τις παλάμες πίσω από το κεφάλι.  Στη διάρκεια της εκπνοής, πίεζε απαλά αλλά σταθερά το κεφάλι προς τις παλάμες για 5 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε 5 φορές. 

 Διάβασε σχετικά: Πονάει ο αυχένας σου; 7 τρόποι να απαλλαγείς, σίγουρα!

3

Σήκωσε το δεξί χέρι προς το ταβάνι. Στη συνέχεια το λυγίζεις ακουμπώντάς το αριστερό αυτί. Διατηρώντας τη στάση σταθερή, εκπνέεις αργά τραβώντας ήπια το κεφάλι προς τα δεξιά. Επαναλαμβάνεις  3 φορές και αλλάζεις πλευρά. 

www.bodytone.gr

fb:bodytone, pilates and bodywork

Η Ελευθερία Ρίζου αποφοίτησε από την Ακαδημία Πολιτισμού της Ρωσίας, με έδρα την Αγία Πετρούπολη, κατέχοντας Μάστερ στη χορογραφία. Μελέτησε ρεπερτόριο και τεχνική στο Θέατρο Mariinsky (πρώην Kirov). Κατέχει δίπλωμα φασιαθεραπεύτριας από το Ελληνικό Κολλέγιο Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Εδώ και 5 χρόνια ασχολείται με το Tai-Chi και το Chi-Kung. Έχει πρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού χορού, pilates και barre a terre σε Ευρώπη και Αμερική όπου και εργάστηκε.

Το 2005 ολοκλήρωσε ευρύ σεμιναριακό κύκλο 750 ωρών στην μέθοδο Pilates, στο studio Danceway. Έκτοτε έχει παρακολουθήσει σειρές σεμιναρίων pilates και συναφών τεχνικών (Alexander, Feldenkreis, Ιδεοκίνησης), με κορυφαίους δασκάλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσά τους οι A. Herdman, E.Franklin, Dr B.Anderson (Polestar Pilates), E.Larkham, J.Hoffman (Balanced Body) και άλλους.

 Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ια. Τε. Ελληνική Εταιρεία για το χορό και τις παραστατικές τέχνες και ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Σωματείου Pilates, καθώς και μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού ΧορΥγεία.

Είναι Guest Teacher του Izunokuni Youth Ballet της Ιαπωνίας.