Beauty & Style

Βαμμένα (κόκκινα) μαλλιά κάτω από τον ήλιο: πώς να τα προστατέψεις

Τα μαλλιά σου είναι από τα σημεία του σώματος που βρίσκονται μόνιμα εκτεθειμένα στον ήλιο, όλες τις ώρες της ημέρας. Αν έχεις βαμμένα μαλλιά να πως να τα προστατέψεις κάτω από το ήλιο.

 

Προστάτεψε τα βαμμένα σου μαλλιά
Ο ήλιος επιδρά στο καστανό χρώμα, το οποίο αποκτά χάλκινες ανταύγειες, ενώ το χλώριο αλλοιώνει το ξανθό, δίνοντάς του μια πρασινωπή ή κίτρινη και θαμπή απόχρωση. Για να αποφύγεις το θαμπό κίτρινο τόνο που μπορεί να πάρουν τα μαλλιά σου χρησιμοποίησε προϊόντα (σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα) ειδικά για βαμμένα μαλλιά. Η σύνθεσή τους προστατεύει από το ξεθώριασμα, θρέφει την τρίχα, την ενυδατώνει και την περιποιείται σε βάθος. Διάβασε σχετικά: 5 πράγματα που θα σώσουν τα μαλλιά σου από τον ήλιο, το αλάτι και το χλώριο

 

Ενυδάτωνε τα ξηρά μαλλιά
Τα βαμμένα μαλλιά έχουν την ιδιότητα να παρουσιάζουν περισσότερη ξηρότητα το καλοκαίρι. Μία φορά την εβδομάδα κάνε μια εντατική θεραπεία αναζωογόνησης με λάδι macadamia, που έχει ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητές. Βάλε λίγη ποσότητα σε στεγνά μαλλιά και τύλιξέ τα σε μια πετσέτα ώστε να διεισδύσουν καλύτερα τα δραστικά συστατικά του στο εσωτερικό της τρίχας. Τα ξηρά, αφυδατωμένα μαλλιά θα ξαναβρούν τη χαμένη απαλότητά τους, ενώ θα δείχνουν και πάλι υγιή. Επίσης φρόντιζε να ξεβγάζεις τα βαμμένα μαλλιά σου πάντα με χλιαρό – κρύο νερό, είναι κλασικό tip που προσδίδει λάμψη στην τρίχα.

Προστάτεψτέ τα από τον ήλιο
Τα αντιηλιακά μαλλιών για την παραλία τα οποία είναι εμπλουτισμένα με UV φίλτρα και λειτουργούν σαν πέπλο προστασίας κάνοντάς τα πιο ανθεκτικά. Τα φίλτρα προστασίας που περιέχουν, συμβάλλουν στην καταπολέμηση των φθορών, ενισχύουν τη φυσική άμυνα της τρίχας αλλά και την προστατεύουν από την οξειδωτική δράση του ήλιου και το ξεθώριασμα της βαφής.

Μην τα στεγνώνεις συχνά
Απόφευγε όσο μπορείς το σεσουάρ τώρα το καλοκαίρι: άφηνε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά για να μην αφυδατωθούν. Διάβασε σχετικά: 5 τρικ για να στεγνώνεις γρήγορα τα μαλλιά σου (και να μην τα καις στο πιστολάκι)