ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 μυστικά για να δώσεις στο shake πρωτεΐνης ΓΕΥΣΗ!

Είτε έχεις βαρεθεί τη γεύση της πρωτεΐνης που χρησιμοποιείς είτε απλά θέλεις να ενισχύσεις τη γεύση της, αυτά τα 5 μυστικά θα τροφοδοτήσουν το σώμα σου και θα νοστιμίσουν τα shake πρωτεΐνης.

 

 

 

Ας είμαστε ρεαλιστές: όσο δημιουργικός και αν είσαι με τις πρωτεΐνες δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα shake πρωτεΐνης μπορεί να μην έχει και ΤΗΝ φανταστική γεύση. Κάποιοι θεωρούν ότι πίνουν νερωμένη μόκα σοκολάτα, σε άλλους τους φαίνεται πολύ γλυκιά ή ότι πίνουν μπανάνα με γεύση… φαρμακείου! Σε γενικές γραμμές όλοι συμφωνούν ότι “πίνεται” αλλά όχι ότι “ακούν” και κάποια ιδιαίτερη γεύση. Οι περισσότερες σκόνες δεν είναι εύγευστες όταν τις αναμείξεις απλώς με νερό. Αλλά προσθέτοντας έξυπνα συστατικά μπορείς να μεταμορφώσεις την υφή και την γεύση της υγρής μυϊκής σου τροφοδοτικής σου μηχανής από ανεκτή σε νόστιμη. Δες πως.

1 Ρίξε φρούτα

Πρόσθεσε φράουλες, κεράσια, μπανάνες και φρέσκα ροδάκινα σε ένα μπλέντερ και λιώσε τα μέχρι να γίνουν ένα πηχτός πολτός. Τα λαχανικά συνήθως πικρίζουν ένα shake πρωτεΐνης γι’ αυτό ας είσαι προσεκτικός με αυτά. Διάβασε σχετικά: Τα 6 λάθη που κάνεις με τα shakes πρωτεΐνης

2 Βάλε περισσότερο νερό

Βοηθά στη διαλυτότητα του προϊόντος, μειώνει τον πηχτό πολτό, μαλακώνει τις γεύσεις και τη γλυκύτητα που πιθανόν να βγάζουν τα φρούτα λόγω της φρουκτόζης ή της πρωτείνης που χρησιμοποιείς.

3 Αντί για νερό βάλε γάλα

Θα δημιουργήσει μια πιο κρεμώδη υφή που θα μοιάζει περισσότερο με milkshake – ενώ με αυτόν τον τρόπο προσθέτεις και περισσότερες πρωτεΐνες στο ρόφημά σου για καλύτερη αποκατάσταση μετά την προπόνηση 

4 Βάλε και κάτι ακόμη

Αντί να ρίξεις φρούτα, πρόσθεσε πάγο πριν το χτυπήσεις και ρίξε μερικές κουταλιές γιαουρτιού ή φυστικοβούτυρου (ή ταχίνι)- και πάλι, έχεις επιπλέον πρωτεΐνη συν μια πιο παχιά, κρεμώδη υφή, αν σου αρέσουν αυτές οι υφές.

5 Φτιάξε ένα κακάο

Ρίξε την πρωτεΐνη σε ζεστό νερό ή γάλα αμυγδάλου. Ενώ ανακατεύεις πρόσθεσε εκχύλισμα βανίλιας και πασπάλισε με λίγη κανέλα. Μπορείς να ρίξεις και παγάκια και να έχεις ένα κρύο απολαυστικό κακάο.