Beauty & Style

6 τρόποι να στεγνώσουν τα μαλλιά σου γρηγορότερα

Ξοδεύεις τουλάχιστον μισή ώρα για να στεγνώσουν τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας τη μέγιστη ισχύ του σεσουάρ για να γλιτώσεις χρόνο με αυτό τον τρόπο; Το μόνο που κατορθώνεις είναι να καταστρέφεις την τρίχα και τα μαλλιά σου να φριζάρουν. Αυτοί οι 6 τρόποι θα σε βοηθήσουν να στεγνώσουν τα μαλλιά σου γρηγορότερα.

 

 

1 Στράγγιξέ τα σε μια απορροφητική πετσέτα

Μείωσε την υγρασία στα μαλλιά σου με μια πετσέτα για να μειώσεις το χρόνο στεγνώματος. Ο σωστός τρόπος για να το κάνεις: τύλιξε την πετσέτα γύρω από τα μαλλιά σου σαν τουρμπάνι και πίεσέ τα ώστε να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Μην τρίβεις δυνατά τα μαλλιά σου με την πετσέτα, αυτό δημιουργεί φριζάρισμα και σπάει την τρίχα.

2 Βάλε χαρτί

Ένα άλλο κόλπο για να στεγνώσουν γρήγορα τα μαλλιά είναι να χρησιμοποιήσεις απορροφητικό χαρτί κουζίνας με το οποίο θα τυλίξεις κάποιες τούφες έτσι ώστε να αφήνουν την υγρασία τους πάνω στο χαρτί. Διάβασε σχετικά: Πώς να είναι τα μαλλιά σου στην τρίχα!

3 Μην τα στεγνώνεις στο μπάνιο

Μην στεγνώνεις τα μαλλιά σου στο μπάνιο όπου έκανες ντους. Η υγρασία χρειάζεται επιπλέον χρόνο στεγνώματος. Εάν βρίσκεσαι σε αποδυτήρια, επίλεξε μια περιοχή μακρύτερα από τις ντουζιέρες, εάν αυτό είναι δυνατόν.

4 Ξεκίνα από τις ρίζες, όχι από τις άκρες

Ξεκίνα από την κορυφή κι όχι από τις άκρες των μαλλιών σου σηκώνοντας μικρές τούφες των μαλλιών με μια χτένα με δόντια και τινάζοντας τις τρίχες. Αυτό το κόλπο θα μειώσει το στέγνωμα στο μισό.

5 Χρησιμοποίησε τα σωστά προϊόντα

Το σωστό προϊόν για τη φροντίδα μαλλιών θα σε βοηθήσει να πετύχεις ένα τέλειο στέγνωμα και styling, πιο γρήγορα. Ένα απαλό κοντίσιονερ όχι μόνο μαλακώνει την τρίχα αλλά τη βοηθά να στεγνώσουν τα μαλλιά πιο γρήγορα. Απόφυγε τα κρεμώδη προϊόντα περιποίησης. Για την ενυδάτωση, προτίμησε κάποιο ξηρό λάδι ή ένα προϊόν σε σπρέι, που μπορείς να το εφαρμόσεις ακόμα και σε στεγνά μαλλιά, για εύκολο χτένισμα. Τα serum και οι κρέμες καθυστερούν το στέγνωμα. Διάβασε σχετικά: Φρόντισε τα μαλλιά σου σε 5 λεπτά

6 Μην ρίχνεις αέρα προς όλες τις κατευθύνσεις

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η φορά με την οποία κρατάς το πιστολάκι. Εάν ρίχνεις αέρα προς όλες τις κατευθύνσεις το μόνο που καταφέρνεις είναι να καθυστερείς περισσότερο στο στέγνωμα και να μην έχεις και ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Ο αέρας πρέπει πάντα να έχει κατεύθυνση προς τα κάτω. Έτσι θα αποφύγεις τον ηλεκτρισμό στα μαλλιά σου ενώ θα δείχνουν καλοχτενισμένα χωρίς να σπαταλάς αρκετή ώρα.