ΥΓΕΙΑ

Μαλλιά: Σου πέφτουν; Μην ακούς ό,τι σου λένε!

Μην ακούς ράδιο αρβύλα για την κατάσταση των μαλλιών σου. Μάθε τους πιο συχνούς μύθους και σώσε τα μαλλιά σου από την τριχόπτωση.

 

 

Μύθος 1ος: Φταίει ότι έχω λιπαρά μαλλιά ή πιτυρίδα

Οι αιτίες της λιπαρότητας και της πιτυρίδας εντοπίζονται στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής, η τριχόπτωση ξεκινά από τη ρίζα της τρίχας, 5-6 χιλιοστά κάτω από την επιφάνεια. 

 

Μύθος 2ος: Πρέπει να κουρεύομαι συχνά

Δε θα εμποδίσει την τριχόπτωση αλλά θα δείξει τα μαλλιά σου πιο δυνατά και υγιή. Εξάλλου το πρόβλημα ξεκινά από τη ρίζα, με το κούρεμα απλώς δυναμώνεις το στέλεχος της τρίχας. 

 

Μύθος 3ος: Δεν πρέπει να λούζομαι συχνά

Αν θέλεις να είσαι ο άνθρωπος των σπηλαίων κανένα πρόβλημα αλλά το συχνό λούσιμο απομακρύνει τους ρύπους που μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά σου. Επίλεξε σαμπουάν κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σου. Πέρα από την αγωγή κατά της τριχόπτωσης, χρησιμοποίησε οπωσδήποτε και το δυναμωτικό σαμπουάν που τη συμπληρώνει.

 

Μύθος 4ος: Φταίνε τα προϊόντα styling

Τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα αυτά έχουν εξελίξει τις συνθέσεις τους οπότε δεν αποτελούν κίνδυνο για τα μαλλιά σου. Απλώς, φρόντιζε να τα λούζεις τακτικά. 

 

Μύθος 5ος: Το κράνος και το καπέλο προκαλούν τριχόπτωση 

Κάθε άλλο προστατεύουν τα μαλλιά σου από την ηλιακή ακτινοβολία. 

 

Μύθος 6ος: Θα νικήσω την τριχόπτωση με το να τρώω σωστά 

Μόνον με την απλή διατροφή, όχι, δεν θα την ανακόψεις, μπορείς όμως είτε να την προλάβεις είτε να ενισχύσεις τα μαλλιά σου με τα κατάλληλα συμπλήρωματα διατροφής που θα ενδυναμώσουν εκ των έσω τα μαλλιά σου. Μαζί με αγωγές κατά της τριχόπτωσης θα μπορέσεις να προλάβεις την πτώση τους. Εκτός από τις συντηρητικές θεραπείες, η τριχόπτωση αντιμετωπίζεται χειρουργικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών, η οποία απευθύνεται σε όσους δεν έχουν προλάβει την εξέλιξή της κι επιθυμούν οριστική λύση στο πρόβλημά τους.

 

Μύθος 7ος: Τα στεροειδή δεν επηρεάζουν τα μαλλιά.

Αντιθέτως οι στεροειδείς ουσίες όπως τα αναβολικά αυξάνουν τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών που προκαλούν αλωπεκίαση