ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θέλεις να φας γλυκό αλλά κάνεις δίαιτα; 10 τρόποι να γλυκάνεις το χειλάκι σου

Κοίτα τώρα τι συμβαίνει: κάθε φορά που τρως ζάχαρη, ή κάτι γλυκό τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αυξάνονται γρήγορα, απελευθερώνεται ινσουλίνη , μια ορμόνη που ενεργοποιεί το σώμα σου να αποθηκεύσει λίπος. Γι΄αυτό και είναι εχθρός αν κάνεις δίαιτα. Όμως αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς γλυκό και παράλληλα προσπαθείς να χάσεις βάρος αυτοί οι 10 τρόποι θα σε βοηθήσουν να γλυκάνεις το χειλάκι σου!

 

 

1 Φάε πριν πεινάσεις

Τα γλυκά παρέχουν άμεση ενέργεια, έτσι πολλές φορές, όταν θέλεις να φας ένα γλυκό στην πραγματικότητα πεινάς, δεν είναι απλώς η λαχτάρα ή ο εθισμός σου για γλυκό. Ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσεις τη λαχτάρα σου για γλυκό είναι να εφοδιαστείς με υγιεινά σνακ και να τα καταναλώνεις προτού η πείνα σου χτυπήσει κόκκινο. Μερικά on the go υγιεινά σνακ περιλαμβάνουν τοστ με αβοκάντο, μπανάνα, ξηροί καρποί.

2 «Χτύπα» κάτι άλλο

Κάνε το κόλπο: εάν θέλεις να περιορίσεις τις λιγούρες για γλυκό σόκαρε τον ουρανίσκο σου με μια ισχυρή, πικάντικη γεύση όπως κάτι καυτερό.

3 Έχε μαζί σου λίγα δαμάσκηνα

Εάν γύρω στις 15:00 ψάχνεις για ένα κομμάτι σοκολάτας φάε 5 -6 αποξηραμένα δαμάσκηνα. Έχουν φυσική γλυκύτητα και μόλις 100 θερμίδες τα 6 τεμάχια.

4 Πιες ένα τσάι

Φτιάξε τσάι ιβίσκου με κομμάτια από πορτοκάλι και κανέλα. Ο ιβίσκος είναι φυσικά γλυκός και νόστιμος, είτε ζεστός είτε κρύος, καθώς και καλή πηγή αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών.

5 Προτίμησε γλυκά λαχανικά

Μπορεί να μην είναι τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό σου όταν θέλεις να φας ένα κέικ ή cookies, αλλά η γλυκιά τους γεύση θα σε αποζημιώσει. Μάλιστα η φυσική γλυκύτητά τους αναδεικνύεται αν τα ψήσεις, ενώ σου προσφέρουν φυτικές ίνες που περιορίζουν τη λαχτάρα σου για γλυκό και σε χορταίνουν.

6 Δοκίμασε μια μπάλα παγωτό (χωρίς λιπαρά)

Εκτός όμως από την αγορά ενός παγωτού φάε κάτι παγωμένο και όπως μία παγωμένη μπανάνα, κατεψυγμένο ανανά με χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage. Το τυρί cottage προσθέτει πρωτεΐνη και κρεμώδη υφή στο παγωμένο φρούτο. Μπορείς να ρίξεις και ψημένα αμύγδαλα, σπόρους chia και κανέλα για περισσότερα θρεπτικά συστατικά και απόλαυση.

7 Φάε φρούτα με σοκολάτα

Λιώσε ένα ή δύο τετράγωνα μαύρης σοκολάτας από 70 έως 80% περιεκτικότητα σε κακάο και περίχυσέ τη πάνω από φράουλες ή μπανάνα. Θα σου προσφέρει αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες.

8 Πιες ένα κακάο

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κακάο και γάλα. Κάνοντας σπιτικό κακάο σου επιτρέπει να ελέγχεις τη γλυκύτητα και τις θερμίδες, ενώ παίρνεις κι άλλα οφέλη. Το κακάο περιέχει φλαβονοειδή και το γάλα περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνη D και ασβέστιο.

9 Φάε ένα παγωμένο γιαούρτι

Αξίζει να το δοκιμάσεις ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση. Επίσης, πασπάλισε με κανέλα. Το μπαχαρικό αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, σύμφωνα με μια μελέτη στο Journal of Medicinal Food.

10 Φτιάξε ποπ κορν με σοκολάτα

Θα σε επιβαρύνει μόλις με 140 θερμίδες και θα σου προσφέρει αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Φτιάξε δύο κούπες σκέτο ποπ-κορν και περίχυσε από πάνω 30 γραμμάρια λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

Φίλια Μητρομάρα