Beauty & Style

Αυτές οι 6 συμβουλές θα σε δείξουν 10 χρόνια νεότερο με μια ματιά!

Ερώτηση: Που φαίνονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης; Απάντηση: Στην περιοχή των ματιών. Αν απάντησες σωστά τότε κάτι θα κερδίσεις από αυτό το άρθρο. Το σίγουρο είναι ότι θα αποκτήσεις τη σωστή κρέμα για τα μάτια σου και θα σβήσεις ρυτίδες, σακούλες και μαύρους κύκλους. Απλώς να εφαρμόζεις την κρέμα σου  καθημερινά. Αυτό έχει αποτελέσματα, όχι όποτε το θυμάσαι γιατί, μην ξεχνάς, καμία καλλυντική σύνθεση δεν είναι θαυματουργή.

 

 

Πώς να διαλέξεις την κατάλληλη κρέμα

Το να βρεις μια αποτελεσματική κρέμα ματιών δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Αν και τα περισσότερα προΐόντα διαφημίζουν ότι είναι «ειδικά σχεδιασμένα» για το ευαίσθητο, λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια πολλές φορές δεν έχουν αποτέλεσμα. Τι χρειάζεται για να μειώσεις σακούλες, μαύρους κύκλους και πρήξιμο κάτω από τα μάτια; Να γνωρίζεις αυτά τα μυστικά.

Διάβασε: 3 εύκολα τρικ για να… μικροδείχνεις!

1 Να έχει καταπραϋντικά συστατικά

Πολλές κρέμες ματιών περιέχουν ερεθιστικά συστατικά όπως αρωματικά φυτικά έλαια, συνθετικά αρώματα ή φυτικά εκχυλίσματα που μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησίες στην περιοχή. Η καταπραΰντική κρέμα ματιών Rheacalm Contour des Yeux της A-derma ηρεμεί αμέσως το δέρμα, μειώνει μακροπρόθεσμα την αντιδραστικότητα του δέρματος, αποσυμφορίζει την εύθραυστη περιοχή γύρω από τα μάτια.

2 Να έχει δείκτη προστασίας

Εάν γυμνάζεσαι καθημερινά έξω η καθημερινή προστασία από τον ήλιο επιβάλλεται επειδή η λεπτή επιδερμίδα απορροφά περισσότερη ακτινοβολία ενώ οι αντανακλατική κίνηση των ματιών να κλείνουν κατά την έκθεσή τους στον ήλιο έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Τα γυαλιά ηλίου λειτουργούν ως ένα επιπλέον μέτρο προστασίας, για τα μάτια αλλά και την επιδερμίδα του ματιού. Δοκίμασε την Κρέμα Ματιών SFP15 – Άγριο Τριαντάφυλλο της Korres. Το λάδι άγριου Τριαντάφυλλου, φυσική πηγή βιταμίνης C, εμφανίζει σημαντική επανορθωτική δράση σε λεπτές γραμμές και δυσχρωμίες της επιδερμίδας. Το εκχύλισμα μαγιάς βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και μειώνει τους μαύρους κύκλους.

3 Να είναι κατάλληλη για τη επιδερμίδα σου

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό, και πιο ευαίσθητο και επιρρεπές στο πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες ενώ επειδή δεν  υπάρχουν πόροι που να ενυδατώνουν φυσικά το δέρμα χρειάζεσαι μία κρέμα που να περιέχει φυσικούς ενυδατικούς παράγοντες όπως προβιταμίνη Β5 και γλυκίνη καθώς και φυσικά λιπίδια που προστατεύουν απο την απώλεια υγρασίας και την ξηρότητα. Δοκίμασε τη Revitalizing Eye-contour Cream της Skincode. Είναι απαλή αντιρυτιδική και κατευναστική κρέμα ματιών, μειώνει τα σημάδια της κούρασης και το πρήξιμο των βλεφάρων, προστατεύει και ενυδατώνει την ευαίσθητη περιοχή, απαλύνοντας τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους. Περιέχει γλυκάνη, αγριοκάστανο, αμυγδαλέλαιο & καφεΐνη και είναι οφθαλμολογικά ελεγμένη.

4 Να μην περιέχει αρώματα

Δεδομένου ότι η περιοχή των ματιών είναι τόσο ευαίσθητη, η κρέμα ματιών δεν πρέπει να περιέχει τεχνητά αρώματα. Δοκίμασε την Κρέμα Ματιών Ρόδι της Weleda. Δίχως τεχνητά αρώματα, με εκχύλισμα από ρόδι και ρούσκο, προστατεύει αποτελεσματικά την ευαίσθητη περιοχή των ματιών από επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες λόγω των πολύτιμων φυσικών αντιοξειδωτικών που περιέχει.

5 Να έχει αρκετά αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, τα ασταθή μόρια οξυγόνου τα οποία διασπούν τα κύτταρα του δέρματος και προκαλούν τις ρυτίδες. Τα πιο συχνά είναι η βιταμίνη Α ή αλλιώς ρετινόλη, βιταμίνη C και διάφορα φυσικά συστατικά όπως κόκκινο κρασί, σταφύλι κ.λπ. Δοκίμασε την Aqua Vita Κρέμα Εντατικής Ενυδάτωσης & Αναζωογόνησης Ματιών της Apivita με φυτοενδορφίνες λυγαριάς σε διπλό σύστημα εγκλεισμού και πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης. Οι φυτοενδορφίνες λυγαριάς, το εκχύλισμα βρώμης και η λικιθίνη προσφέρουν ενυδάτωση και αναζωογόνηση στην περιοχή των ματιών. Ο Ρούσκος και η Εσκίνη τονώνουν τη μικροκυκλοφορία και βοηθούν στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και του οιδήματος ενώ τοο πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης προστατεύει από την πρόωρη γήρανση.

6 Να έχει αντανακλαστές φωτός

Άμεσα, μπορεί να δώσουν λάμψη στο βλέμμα-όλες σχεδόν οι κρέμες ματιών περιέχουν ιριδίζουσες χρωστικές που διαθλούν το φως- και να απαλύνουν οπτικά τις λεπτές γραμμές, ενδεχομένως μπορεί να καταπραΰνουν τα πρησμένα βλέφαρα. Μπορεί να μην σβήσουν τις ρυτίδες σε μία νύχτα. Όλα τα αντιγηραντικά συστατικά θέλουν το χρόνο τους. Δοκίμασε την Bee Radiant Ματιών Αντιγήρανσης & Λάμψης με βλαστοκύτταρα πορτοκαλιού της Apivita, κρέμα πλούσιας υφής με βλαστοκύτταρα πορτοκαλιού που αποκαθιστά τη λάμψη συνδυάζοντας την αντιγηραντική δράση με την εξομάλυνση του μικροανάγλυφου της επιδερμίδας.