ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χάσε 25 κιλά όπως ο Ζακ Γαλιφιανάκης και ο Μάθιου Μακόναχι!

Έχουν χάσει σχεδόν 20 με 25 κιλά ο καθένας τους. Πώς τα κατάφεραν;

Αρκετοί σταρ μπαίνουν κατά καιρούς στη διαδικασία να χάσουν γρήγορα κιλά για τις ανάγκες κάποιας ταινίας. Πρόσφατα ο Ζακ Γαλιφιανάκης ανακοίνωσε ότι έκοψε το ποτό και έχασε 25 κιλά, αλλά και ο Μακόναχι για την ταινία Dallas Buyers Club κατάφερε να χάσει άλλα τόσα με προσωπικό διαιτόλογο τον… Τομ Χανκς που είχε χάσει κι αυτός για τις ανάγκες της ταινίας Ναυαγός. Δες ποια ακραία διατροφή ακολούθησαν!

Μάθιου Μακόναχι: 2 ασπράδια αυγού, 1 κομμάτι κοτόπουλου, 2 diet αναψυκτικά

Έχασε 21 κιλά, ώστε να υποδυθεί τον Ρον Γούντρουφ, έναν ετεροφυλόφιλο άντρα που προσβλήθηκε με τον ιό του AIDS τη δεκαετία του '80, στην ταινία Dallas Buyers Club. Αν και ζήτησε tips από τον Τομ Χανκς για την απώλεια βάρους στην εκπομπή της Ellen DeGeneres ομολόγησε ότι ξεκίνησε να τρώει την ημέρα 2 ασπράδια αυγού, 1 κομμάτι στήθος κοτόπουλο, έπινε 2 diet αναψυκτικά τύπου κόλα και κρέμα ή πουτίγκα φτιαγμένη με ταπιόκα (είναι το άμυλο που εξάγεται από το φυτό Cassava ή Manioc γηγενές της Β. Βραζιλίας). Αργότερα όμως είπε ότι ακολουθούσε 3 γεύματα ημερησίως με ένα ποτήρι κρασί το βράδυ. Και φυσικά ταπιόκα. Ωστόσο όμως παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ οδυνηρό να ακολουθεί ένα τόσο στερητικό πρόγραμμα δίαιτας. (Διαιτολόγοι των σταρ του Χόλυγουντ πάντως συμφωνούν: τέτοιες είδους DIET σημαίνουν DIE…)

Τομ Χανκς: Cast away diet

Έχασε για το ρόλο του στο Ναυαγό 30 κιλά περίπου.

Κάθε φορά που πεινούσε έτρωγε μεγάλες ποσότητες από δύο ειδών λαχανικά και φρούτα.  Οι κυριότερες  τροφές της διατροφής του ήταν καβούρια, καρύδες και το γάλα καρύδας. Αυτή η δίαιτα αργότερα έγινε γνωστή ως Castaway diet και η δίαιτα Tom Hanks. H φιλοσοφια της είναι απλή: βασίζεται στο τι θα μπορούσες να φας αν ήσουν ναυαγός σε νησί (το fast food, τα σουβλάκια και το αλκοόλ είναι ανάμνηση παλιά).  Σπόρους, λαχανικά, φρούτα, καρύδες, ψάρια ή θαλασσινά και νερό. Με αυτά χάνεις λίπος και κιλά σε χρόνο dt!

Κρίστιαν Μπέιλ: Νερό, καφές και 1 μήλο

Έχασε 25 κιλά για το ρόλο του στο The Fighter με υγιεινή διατροφή και τρέξιμο, αλλά και παλιότερα για την ταινία Machinist, έχασε 30 κιλά, πίνοντας μόνο νερό, καφέ και τρώγοντας ένα μήλο και μία κονσέρβα τόνου την ημέρα!

Αυτό το είδος της διατροφής είναι υποθερμιδικό και εξαντλητικό, δίοντας μόνο 50 – 260 θερμίδες / ημέρα. Ουσιαστικά λάμβανε 194 θερμίδες από τον τόνο σε νερό (στραγγισμένο) ενώ ένα μεσαίου μεγέθους μήλο έχει 80 θερμίδες. Εκτός από την εξαιρετικά χαμηλή πρόσληψη θερμίδων, τα τρόφιμα που κατανάλωνε σε αυτή τη δίαιτα βέβαια είναι τροφές που θεωρείται ότι ενισχύουν τον μεταβολισμό: ο καφές, λόγω της περιεκτικότητας σε καφεΐνη, αυξάνει το μεταβολισμό. Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πηκτίνη (διαλυτή ίνα) η οποία μειώνει την όρεξη, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι ασφαλής και υγιεινή. Επίσης ο Christian Bale ασκούνταν σκληρά με αεροβική προπόνηση και ασκήσεις με βάρη. Για να προστατέψει την υγεία του, ο ηθοποιός λάμβανε συμπληρώματα βιταμινών κάθε μέρα.

Ζακ Γαλιφιανάκης: Εξόρισε το αλκοόλ

Έχασε 25 κιλά κόβοντας μόνο το αλκοόλ (και το μούσι του)! Τόσο απλό!