Calendar

Παγκόσμια Ημέρα Σούσι!

Κάθε χρόνο όλοι οι λάτρεις του σούσι γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Σούσι, η οποία γιορτάζεται στις 18 Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι η γιορτή δεν έχει επίσημο καθεστώς, είναι αρκετά δημοφιλής μεταξύ των οπαδών της ιαπωνικής κουζίνας.

 

Η ιστορία της γιορτής είναι αρκετά απλή και δεν σχετίζεται με εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Ιαπωνία ή οπουδήποτε αλλού. Ξεκίνησε το 2009 από τον Chris De Mey. Δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στο σούσι, η οποία έγινε αμέσως δημοφιλής ανάμεσα στους λάτρεις του σούσι από όλο τον κόσμο.

Τότε ήταν που ο Chris είχε την ιδέα να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Σούσι στις 18 Ιουνίου. Ο ίδιος είπε: “Κάθε μέρα θα έπρεπε να είναι Ημέρα Σούσι, αλλά όπως κάθε σπουδαίο πράγμα, έτσι και το σούσι αξίζει τη δική του μέρα”. Και έτσι γεννήθηκε μια νέα παράδοση.

Πώς γιορτάζετε την ημέρα σούσι; Η απάντηση είναι προφανής: επισκεφτείτε ένα εστιατόριο σούσι, παραγγείλετε σούσι στο σπίτι ή φτιάξτε το μόνοι σας. Όποια επιλογή και αν κάνετε, το σημαντικό είναι να απολαύσετε τη γεύση ενός από τα πιο αγαπημένα πιάτα παγκοσμίως!