ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ναι ή όχι στην προπόνηση με άδειο στομάχι;

Μέχρι τώρα οι περισσότεροι ήξεραν ότι η άσκηση με άδειο στομάχι είναι η καλύτερη επιλογή για να καεί περισσότερο λίπος. Όμως νέα ερευνητικά δεδομένα σου συνιστούν να καταναλώνεις ένα σνακ 150 θερμίδων μία ώρα πριν από την προπόνηση σου. Σε ενδιαφέρει: Σκοτώνεσαι στην άσκηση και προκοπή δεν βλέπεις; Άλλαξε τροπάριο!

 

 

Πιέζεις τον εαυτό σου στην προπόνηση, ακόμα κι αν πεθαίνεις από την πείνα, μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις ότι θα αξιοποιήσεις σωστά τα αποθέματα λίπους και θα κάψεις πιο γρήγορα; Την επόμενη φορά που θα ασκηθείς κάνε μας τη χάρη και φάε! Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism διαπίστωσε ότι οι ασκούμενοι που έτρωγαν πρωινό πριν ανέβουν στον διάδρομο για 36 λεπτά είχαν σημαντικά υψηλότερο ρυθμό καύσης λίπους σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν μετά την προπόνηση, παρόλο που και οι δύο ομάδες κατανάλωναν τον ίδιο αριθμό θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Plus, μια πρόσφατη έκθεση στην Strength and Conditioning Journal κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όταν ξεκινάς με ένα άδειο στομάχι να γυμνάζεσαι, δεν υπάρχει λίπος να καεί: Δεν μπορείς να ασκηθείς πιο έντονα ή να κάψεις περισσότερες θερμίδες ενώ μπορεί να χάσεις περισσότερη μυική μάζα. Διάβασε: Να τρέξω το πρωί με άδειο στομάχι ή όχι;

Πριν από την προπόνηση φάε:

Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες ταχείας δράσης προσφέροντάς σου τα απαραίτητα καύσιμα για την προπόνηση, καθώς και κάλιο που βοηθά στη λειτουργία των μυών και των νεύρων. Δες και αυτό: Φάε την μπανάνα σου: Έχεις 10 σπουδαίους λόγους!

Βρώμη

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, η οποία απελεθερώνει σταδιακά τους υδατάνθρακες στο αίμα σου προσφέροντας σου σταθερή ενέργεια κατά την προπόνηση.

Καφεΐνη

Η καφεΐνη προσφέρει ενέργεια, καθώς επιβραδύνει την κούραση και αυξάνει την καύση λίπους. Διάβασε: 12 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν πίνεις καφέ

Smoothies φρούτων

Είναι τέλειο πριν από την προπόνηση επειδή έχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, μπορούν να αφομοιωθούν γρήγορα, και διαθέτουν απλούς και σύνθετους υδατάνθρακες.

Ασπράδια των αυγών

Το λίπος που υπάρχει στους κρόκους των αυγών μεταβολίζεται αργά και είναι πιθανό να νιώσεις φουσκωμένος και υποτονικός κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά τα ασπράδια αυγών είναι μια πολύ καλή επιλογή πριν από την προπόνηση. Ένα μόνο ασπράδι αυγού παρέχει περίπου 4 γραμμάρια πρωτεΐνης και καθόλου λιπαρά. Μήπως να δεις κι αυτό: Φάε αυγό να δεις καλό (και στην προπόνησή σου)! Τα 10 οφέλη τους

Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα

Καλή επιλογή για να τα καταναλώσεις λίγο πριν την προπόνηση, οι απλοί υδατάνθρακες που περιέχουν θα σου δώσουν άμεση ενέργεια χωρίς να σε βαρύνουν.

Γιαούρτι

Περιέχει πρωτεΐνη και θα σου προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεσαι. Άσε που βοηθά και στην καύση του κοιλιακού λίπους.

Maca

Η περουβιανή ρίζα Maca έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα ως ένα φυσικό συμπλήρωμα που μπορεί να αυξήσει την ενέργεια και την αντοχή. Πολλοί ποδοσφαιριστές της Νότιας Αμερικής καταναλώνουν maca πριν από κάθε παιχνίδι για μέγιστη απόδοση. Ρίξε μία κουταλιά στο γιαούρτι ή τα smoothies σου.

Φίλια Μητρομάρα