Fitness

3 ολοκαίνουρια fitness trends για το 2018!

Τι θα αλλάξει φέτος στις αίθουσες των γυμναστηρίων ή στο σαλόνι του σπιτιού σου; Υπάρχουν αυξανόμενες τάσεις σε πυγμαχία και kick boxing, προπονητές και personal trainers αναλαμβάνουν να σε γυμνάσουν ενώ νέα προγράμματα μπαίνουν στις αίθουσες των γυμναστηρίων. Ωστόσο τρία είναι τα ολοκαίνουρια fitness trends για το 2018 που θα σε κερδίσουν. Δες ποια.

 

 

 

1 Άσε τh HIIT και πιάσε τh LIIT

Η μέθοδος HIIT που διαρκεί 15-20 λεπτά με burpees, σχοινιά και sprint είναι από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους προπόνησης που καίνε θερμίδες και λίπος. Αλλά τώρα είναι καιρός να αλλάξουν τα πράγματα και από την HIIT να πάμε στη LIIT, στη διαλειμματική προπόνηση χαμηλής έντασης. Η LIIT ήταν μια από τα πιο hot fitness trend το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται τώρα να φτάσει κι εδώ. Η προπόνηση LIIT θα κάψει τις ίδιες θερμίδες, αλλά θα χρειαστεί επιπλέον 30-40 λεπτά για να ολοκληρωθεί, επειδή είναι τόσο εύκολη όπως το περπάτημα. Παρ’ όλο που χρειάζεται ακόμα να ενσωματώσεις διαλείμματα, η ένταση δεν είναι τόσο σκληρή όσο μια συνεδρία HIIT.Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο μέτρησαν τα οφέλη για την υγεία σε διάφορες ταχύτητες περπατήματος και διαπίστωσαν ότι το 8% της ενέργειας που χρησιμοποιείται για το περπάτημα οφείλεται στην ενέργεια που χρειάζεται το σώμα μας για να σταματήσει και να ξεκινήσει. Η αλλαγή της κατεύθυνσης όταν περπατάμε ή όταν περπατάμε σε καμπύλη μπορεί να κάψει 20% περισσότερες θερμίδες από το περπάτημα σε μια ευθεία γραμμή. Αν θέλεις να αλλάξεις τη HIIT με τη LIIT, ξεκίνα για 40 λεπτά με τα πόδια και άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση και ταχύτητα κάθε 4-5 λεπτά.

 

2 Προπόνηση VR (εικονικής πραγματικότητας)

Σκέψου να βρίσκεσαι στο επίπεδο της πραγματικότητας του Matrix χωρίς να αφήνεις το σαλόνι σου. Το Omni by Virtuix είναι ένας μικρός διάδρομος 360° που συνδέεται με ένα παιχνίδι και σου επιτρέπει να τρέχεις, να στρίβεις, να πηδάς και να σκύβεις ενώ φοράς αθλητικά παπούτσια που αλληλεπιδρούν με αισθητήρες στο διάδρομο. Αυτός ο τρόπος σε βοηθά να καις θερμίδες και να παρακολουθείς πόσο σκληρά το σώμα σου δουλεύει ενώ το μυαλό σου είναι απασχολημένο κυνηγώντας τους κακούς.

 

  

3 Self-Limiting Movement ή Αυτοπεριοριζόμενη Κίνηση

Παρά το μάλλον παράξενο όνομα, που ακόμα δεν έχει “μεταφραστεί” στα ελληνικά, το Self-Limiting Movement έχει σχεδιαστεί για να ωθήσει τα όριά σου και να σε ενδυναμώσει από μέσα προς τα έξω. Η βάση αυτού του fitness trend  είναι να ολοκληρώσεις έναν συνδυασμό ασκήσεων που είναι σχεδόν αδύνατος χωρίς σωστή εκτέλεση, όπως τα single leg deadlifts, goblet squat που εκτελούνται με kettlebellκαι έλξεις. Ο σκοπός αυτής της μεθόδου είναι η βελτίωση των μυϊκών ανισορροπιών και της κακής στάσης, βελτιώνοντας τη σκελετική και μυϊκή υγεία, την ισορροπία και τη σωστή στάση.

 

Φίλια Μητρομάρα