Fitness

Απέραντο γαλάζιο σε μπάσκετ και πόλο!

Χωρίς την παραμικρή απώλεια, ολοκλήρωσε η Εθνική Ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ζάγκρεμπ και πλέον… γεμίζει το ρεζερβουάρ για τη Λιλ της Γαλλίας, εκεί όπου το Σάββατο (12/9, 15:30) θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ το Βέλγιο, του γνώριμου από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, Ματ Λοτζέσκι. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε σε ένα αδιάφορο παιχνίδι με 68-65 της Ολλανδίας και το κλείσιμο της αυλαίας της Α' φάσης τη βρήκε με πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον 3ο όμιλο. Αυτό που ελπίζουν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι είναι η Γαλανόλευκη να μην έχει στη συνέχεια την ίδια τύχη με το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν πέτυχε ξανά το απόλυτο στη φάση των ομίλων, ωστόσο αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ αναμετρήσεων!

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 34-31, 52-46, 68-65

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 9 (1), Ζήσης 5 (1), Καλάθης 6 (1), Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας 9 (1), Καϊμακόγλου 4, Κουφός 9, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 4, Αντετοκούνμπο 11 (11 ριμπ.).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φαν Χέλφτερεν): Ουίλιαμς 3, Ντε Γιονγκ Ο. 4, Κλουφ 15 (1), Κεράζι 2, Άκερμπουμ 6 (2), Σάφτενααρ 8, Ντε Γιονγκ Ν. 8, Σμέλντερς 5, Νορέλ 11, Σλάγκτερ 3 (1).

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου η Εθνική Νέων Ανδρών του Πόλο

Μεγάλη πρόκριση στους «4» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Αλμάτι του Καζακστάν, πήρε η εθνική υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, η οποία επικρατώντας 13-12 της Κροατίας σε έναν επεισοδιακό προημιτελικό, που σημαδεύτηκε από οκτώ κόκκινες κάρτες(!), έντονες αντεγκλήσεις, πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς Κροατών και μία ένσταση που καθυστέρησε κατά περίπου μία ώρα την επικύρωση του αποτελέσματος.

Στο τέλος του αγώνα εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές, με τους Κροάτες να… παίρνουν στο κυνήγι τους διαιτητές, ενώ μέλος της αποστολής έσπασε ένα τζάμι στο κολυμβητήριο του Αλμάτι.

 

Από την πλευρά της, η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της στο τουρνουά και έδωσε ραντεβού στα ημιτελικά με τη Σερβία, η οποία στον άλλο προημιτελικό νίκησε 15-11 την Ισπανία.