Fitness

Εκγύμναση ώμων: μία άσκηση με 4 τρόπους

Οι ώμοι είναι μια μυική ομάδα που αποτελείται από 10 μύες, γυμνάζεται πιο εύκολα από την πλάτη και από το στήθος, κι αν τη γυμνάσεις σωστά θα μειώσεις τις πιθανότητες τραυματισμών στον άνω κορμό ενώ θα αποκτήσεις μια δυνατή και εκρητική κίνηση στα χέρια. Για την εκγύμναση ώμων σου δείχνουμε μία άσκηση που μπορείς να την εκτελέσεις με 4 διαφορετικούς τρόπους και να γυμνάσεις και τους 10 μυς της ωμικής ζώνης.

 

 

 

 

1 Όρθιες πιέσεις ώμων με αλτήρες

Γιατί να την κάνεις: Αυτή η άσκηση είναι η καλύτερη άσκηση για τους ώμους που μπορείς να κάνεις. Γυμνάζει αρκετούς μυς του άνω κορμού και προσφέρει πολλά οφέλη που βελτιώνουν τη λειτουργικότητά σου καθημερινά. Διάβασε σχετικά: Γυμναστική και ασκήσεις για να αποκτήσεις ώμους με όγκο!

Πώς να την κάνεις:

 

 

 

2 Πιέσεις ώμων με κάθισμα

Γιατί να την κάνεις: Οι πιέσεις ώμων με κάθισμα (dumbbell push press) είναι μια εκρηκτική άσκηση που αυξάνει τη δύναμη σε ολόκληρο το σώμα, με έμφαση στους ώμους και τους τρικέφαλους. Η χρήση των αλτήρων βελτιώνει την ισορροπία και τη σταθερότητα σε κάθε πλευρά.

Πώς να την κάνεις:

 

3 Πιέσεις ώμων με ένα χέρι

Γιατί να την κάνεις: Αυτή η άσκηση γυμνάζει μονομερώς αυξάνοντας τη δύναμη, τη σταθερότητα και τη συμμετρία του ώμου. Η άσκηση με το ένα χέρι κάθε φορά ενεργοποιεί τον πυρήνα σε όλο το εύρος της κίνησης ενώ διατηρεί σε υψηλή επαγρύπνηση τους σταθεροποιητικούς μυς της πλάτης, της μέσης και των ισχίων

Πώς να την κάνεις:

 

 

4 Πιέσεις αλτήρων σε επικλινή πάγκο 

Γιατί να την κάνεις: Οι πιέσεις σε επικλινή πάγκο εστιάζουν περισσότερο στην άνω μοίρα του θωρακικού μυ και στοχεύουν στο στήθος, τους ώμους και τους τρικέφαλους. Η κλίση το καθιστά ασφαλέστερο και φιλικότερο για τους ώμους σου – ιδανική για αρχάριους ή αν έχεις κάποιον τραυματισμό.

Πώς να την κάνεις:

 

 

Διάβασε σχετικά: Γέρνεις τους ώμους και καμπουριάζεις στο γραφείο; 5 εύκολες διορθωτικές ασκήσεις

Photo by Alora Griffiths on Unsplash