Fitness

Οι 2 ασκήσεις που θα σε κρατήσουν σε φόρμα για πάντα!

Εάν θέλεις να φτάσεις στα 100 και να έχεις μία υγιή ζωή θα πρέπει να ασκείσαι και να τρέφεσαι καλά. Η άσκηση διατηρεί τον εγκέφαλό σου υγιή και μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σου. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι πολλοί ηλικιωμένοι που γυμνάζονται διατηρούν μυς και οστά νεότερα σε σχέση με όσους δεν γυμνάζονται. Εάν θέλεις να παραμείνεις νέος, υπάρχουν δύο ασκήσεις που πρέπει να τις κάνεις καθημερινά, σύμφωνα με τον δρ Michael Joyner, γιατρό και ερευνητή της Mayo Clinic, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της φυσικής κατάστασης και της απόδοσης κατά το Business Insider αλλά και το σύμφωνα με το Business Insider και την Independent.

 

 

Ποιες είναι αυτές οι δύο ασκήσεις; 

Burpees και σχοινάκι!

Διάβασε σχετικά: Σχοινάκι VS  burpees: ποιο είναι το καλύτερο στην καύση λίπους; 

Γιατί burpees και σχοινάκι;

Το σώμα μας αρχίζει να χάνει τη δύναμή του καθώς μεγαλώνουμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι φθάνουν στη μέγιστη δύναμή τους περίπου στην ηλικία των 25 ετών, ενώ ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι μαραθωνοδρόμοι τείνουν να είναι ταχύτεροι στα 28 τους, αν και φυσικά αυτό θα διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Αν θέλεις πραγματικά να παραμείνεις σε φόρμα, θα πρέπει να συνεχίσεις να χτίζεις δύναμη για να μειώσεις την απώλεια της μυϊκής μάζας του σώματός σου. Για να πετύχεις μέγιστη φυσική απόδοση σε οποιαδήποτε ηλικία, πρέπει να υπερβείς την αντοχή και να χτίσεις δύναμη. Μπορείς να χτίσεις δύναμη με πολλούς τρόπους – σηκώνοντας βάρη και προσθέτοντας διαλειμματική προπόνηση με ασκήσεις αντοχής.

 

Το σχοινάκι

 

 

  • βοηθά στη βελτίωση του συντονισμού και της ισορροπίας
  • βελτιώνει την αντοχή της καρδιάς και των πνευμόνων
  • καίει θερμίδες.

Σκέψου ότι 10 λεπτά σχοινάκι μπορεί να έχει παρόμοια οφέλη για την υγεία σου αφού είναι σαν να έτρεχες για 45 λεπτά έτσι το κάνει μια καλή επιλογή όταν δεν έχεις πολύ χρόνο για άσκηση.

 

Τα burpees

 

 

  • είναι μια πλήρης άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα και κυρίως τα χέρια, την πλάτη, το στήθος, τους γλουτούς, τα πόδια. 
  • Ανήκει στις λειτουργικές ασκήσεις που σημαίνει ότι όχι μόνο θα σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους και τη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης, αλλά θα σου προσφέρει καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων.