Fitness

Σφράγισε την πρωτιά… και τώρα νοκ άουτ!

Ασταμάτητη η Εθνική Ελλάδας του μπάσκετ, νίκησε και τη Σλοβενία με 83-72 το απόγευμα της Τετάρτης και σφράγισε την πρωτιά στον όμιλο του Ευρωμπάσκετ, που λαμβάνει χώρα στο Ζάγκρεμπ. Αυτή ήταν η τέταρτη νίη σε ισάριθμα παιχνίδια για τη Γαλανόλευκη που περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στη νοκ άουτ φάση των 16 της διοργάνωσης, η οποία θα μεταφερθεί, πλέον, στη γαλλική πόλη Λιλ.

Εξαιρετική στο πρώτο μέρος η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, βασίστηκε σε ένα προσωπικό ξέσπασμα του Βασίλη Σπανούλη και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 17 πόντους (46-31). Οι Σλοβένοι αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος, πλησίασαν στο καλάθι (62-60) περίπου 7 λεπτά πριν το τέλος, ωστόσο οι Έλληνες διεθνείς αντέδρασαν και με πλουραλισμό στην επίθεση, άνοιξαν ξανά τη διαφορά για να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

Επόμενος αντίπαλος για την εθνική ομάδα, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου της, είναι η Ολλανδία με την οποία θα αναμετρηθεί την Πέμπτη στις 22:00.

Αμέσως μετά το τέλος, ο κορυφαίος των νικητών, Βασίλης Σπανούλης είπε μεταξύ άλλων: «Ήταν τα πιο δύσκολα με Κροατία και Σλοβενία, αν και πρόκειται για διαφορετικές ομάδες, διαφορετικές σχολές του μπάσκετ. Αντέξαμε και παίξαμε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ. Το πιο σημαντικό ότι καταφέραμε τα πάρουμε τα παιχνίδια. Παίζουμε με μυαλό χαρακτήρα, αλλά και ομαδικό μπάσκετ. Περιμέναμε την αντίδραση τους, αντέξαμε και… ενωθήκαμε όταν έπρεπε».

Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης : 23-17, 46-31, 62-53, 83-72

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 11 (8ρ, 2ασ), Ζήσης 10 (1), Σπανούλης 19 (3), Καλάθης 12 (3ρ, 3ασ), Περπέρογλου 2, Σλούκας (3ασ.), Καϊμακόγλου, Κουφός 10, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 3.

Σλοβενία (Ζντοβτς): Γιοκσίμοβιτς 2, Ρούπνικ, Πρέπελιτς 1, Μπλάζιτς 27 (4), Νίκολιτς, Ντράγκιτς 22 (2), Ζούπαν 5, Μπάλαζιτς 2, Ζάγκορατς, Όμιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Σλόκαρ 7 (1).