Fitness

Τα 7 καλύτερα αξεσουάρ αποκατάστασης για την τσάντα του γυμναστηρίου

Εάν θέλεις να ενισχύσεις την αποκατάσταση μετά την προπόνηση βάλε αυτά 7 καλύτερα αξεσουάρ αποκατάστασης στην τσάντα του γυμναστηρίου σου και έφυγες! 

 

 

 

 

1 Foam Roller

Το foam roller είναι ένας πολύ καλός τρόπος να επιταχυνθεί η ανάκαμψη μετά την προπόνηση. Χρησιμοποιώντας ένα ρολό αφρού για να κάνεις μασάζ στους μυς σου θα ανακουφιστείς από τον πόνο και τα μυικά πιασίματα, θα βελτιώσεις το κυκλοφορικό σου και θα επιτρέψεις στους μύες σου να ανακάμψουν πιο γρήγορα. Ξάπλωσε επάνω του, με το μυ που θέλεις να δουλέψεις ακριβώς πάνω από το roller και μετά κύλησέ τον πάνω και κάτω μέχρι να νιώσεις πως μειώνεται η ένταση – θα βοηθήσει πολύ αν κάνεις μικρές παύσεις ακριβώς επάνω στα σημεία που πονάς. Εάν είσαι αρχάριος επίλεξε ένα foam roller με λεία επιφάνεια, ένα foam roller με ανώμαλη επιφάνεια και «δοντάκια» σημαίνει πόνο για έναν αρχάριο. Διάβασε σχετικά: Πόδια: 3 διαφορετικοί τρόποι για αποθεραπεία σε χρόνο dt

2 Λάστιχο αντίστασης

Όταν δεν έχεις έναν φίλο για να σε βοηθήσει να κάνεις διάταση σπρώχνοντας το σώμα σου προς τα εμπρός, ένα λάστιχο αντίστασης είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα που μπορείς να έχεις στην τσάντα του γυμναστηρίου σου. Τα λάστιχα αντίστασης βοηθούν στην έκταση των μεγαλύτερων μυϊκών ομάδων όπως πόδια και πλάτη, με αποτέλεσμα την αύξηση της ροής του αίματος για την ανακούφιση των πονεμένων μυών. Τα λάστιχα αντίστασης χρησιμοποιούνται στη φυσικοθεραπεία, ειδικά κατά την αποκατάσταση μετά από μυϊκό τραυματισμό, καθώς επιτρέπουν τη μεθοδική ενδυνάμωση και τη σταθεροποίηση των αρθρώσεων, που είναι σημαντική στο στάδιο της αποκατάστασης. Δες μερικές διατάσεις με ένα λάστιχο αντίστασης:

 

 

3 Μία κρέμα αποκατάστασης

Πονάς μετά από μια σκληρή προπόνηση; Άπλωσε μία κρέμα αποκατάστασης ή μια θερμαντική κρέμα που θα καταπρανύνει τους μυς και τον πόνο και θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Δοκίμασε το τζελ θερμαντικής δράσης Tol Velvet Thermorelief Heat Power Gel της Pharmasept, που προσφέρει άμεση αίσθηση χαλάρωσης και ανακούφισης στα πιασμένα και κουρασμένα σημεία του σώματος. Η μοναδική σύνθεσή του περιέχει ήπιους θερμαντικούς παράγοντες που δεν ερεθίζουν το δέρμα, έχουν αποδεδειγμένα υψηλή αποτελεσματικότητα και εξασφαλίζουν δράση μεγάλης διάρκειας. Επιπλέον, διαθέτει όλες τις ευεργετικές και καταπραϋντικές ιδιότητες του Αρπαγόφυτου (Devil's Claw), ενώ είναι εμπλουτισμένο με Προβιταμίνη Β5 και συμπυκνωμένο εκχύλισμα Aloe Vera που ενυδατώνουν και περιποιούνται την επιδερμίδα. Ιδανικό για μέση & αυχένα. 

4 Σνακ για μετά την προπόνηση 

Μετά από κάθε προπόνηση, η αποκατάσταση ξεκινάει με το σωστό σνακ (18 σνακ και γεύματα απαραίτητα για μυική αποκατάσταση). Στην ιδανική περίπτωση, αυτό θα πρέπει να περιέχει μια αναλογία 2: 1 υδατανθράκων με πρωτεΐνες σε μια εύπεπτη μορφή όπως ένα shake πρωτείνης ή μία μπάρα πρωτείνης. Προκειμένου να αποκατασταθούν τα επίπεδα γλυκογόνου, το πρωτεύον καύσιμο που χρησιμοποιούν οι μύες κατά τη διάρκεια της άσκησης, ανεφοδιάσου μέσα σε 20 λεπτά από την ολοκλήρωση της προπόνησής σου για να έχεις και γρήγορη αποκατάσταση. Διάβασε σχετικά: 5 μυστικά για να δώσεις στο shake πρωτεΐνης ΓΕΥΣΗ! 

5 Ρούχα διαβαθμισμένης συμπίεσης

Είτε πρόκειται για σορτς, μπλούζες ή κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, το να φοράς ρούχα συμπίεσης όταν γυμνάζεσαι λέγεται ότι βοηθάει στην αποβολή του γαλακτικού οξέος που συσσωρεύεται στους μυς, στην τόνωση της κυκλοφορίας και στη μείωση της δυσκαμψίας των μυών προκειμένου να επιταχύνει την αποκατάσταση. Τα ρούχα συμπίεσης κατασκευασμένα από ειδικά μελετημένα, διαβαθμισμένης συμπίεσης υλικά που συμπιέζουν σε συγκεκριμένα σημεία το σώμα, αποσκοπούν στο να βελτιώσουν την απόδοση και να επιταχύνουν την αποκατατάσταση. Παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα ομοφωνία μεταξύ των ειδικών, αν όντως τα ρούχα συμπίεσης έχουν αποτέλεσμα, έρευνες δείχνουν ότι μάλλον πετυχαίνουν αυτά που οι κατασκευαστές τους ισχυρίζονται.

6 Ένα μπουκάλι νερό

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική πριν και κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, αλλά είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση. Η διατήρηση της επαρκούς ενυδάτωσης προωθεί τη σύνθεση του γλυκογόνου (μια διαδικασία που αναπληρώνει τα αποθέματα ενέργειας) και βοηθά μακροπρόθεσμα στην υγεία των μυών. Διάβασε σχετικά: Τι να πιεις και τι να μην πιεις πριν την προπόνηση 

7 Ένα αφρόλουτρο

Μετά την προπόνηση κάνε ένα ντους με εναλλαγές με ζεστό και κρύο νερό. Ρύθμισέ το στο χλιαρό για ένα έως δύο λεπτά, και άλλαξέ το στο κρύο επαναλαμβάνοντας μερικές φορές. Τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται, βοηθώντας σε να αποβάλλεις  το γαλακτικό οξύ και τις τοξίνες από τους μυς για καλύτερη αποκατάσταση. Και αφού είσαι στο ντους πιάσε και το αφρόλουτρο  για να μην πάει χαμένο τόσο νερό. Διάβασε επίσης: Εύκολες ιδέες για να οργανώσεις την τσάντα του γυμναστηρίου σου